ЩЕ РЕМОНТИРАТ 171 КМ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА В ПЛОВДИВСКО

0
110

На сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ е публикуван проект на програмата за ремонти на републиканските пътища в страната за 2022 г. Предвижда се да се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от държавния бюджет и приходите от тол таксите. За Пловдивска област е предвидено да бъдат обновени 171.357 км.

Тази година трябва да се направи основен ремонт на главен път I-8 от Пловдив до административната граница с Хасковска област и на пловдивския участък на прохода Кърнаре – Троян II-35 от село Кърнаре до административната граница с област Ловеч.

Текущи ремонти ще има по път  III-862 Пловдив – Лилково, II-64 Пловдив – посока с. Труд до магистрала „Тракия“, III-805 от кръговото на Пазарджишко шосе до магистрала „Тракия“, III-667 Асеновград – Първомай, III-861 от Юговското ханче на главен път Асеновград – Смолян до края на административната област Пловдив след село Здравец. Планиран е и превантивен ремонт на жп надлеза преди село Йоаким Груево.

Цитираните участъци са предвидени за спешен ремонт. До края на януари гражданите могат да дадат свои предложения за включване и на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here