ВНЕЗАПНА ВИЗИТА НА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ ИЗНЕНАДА ЖИТЕЛИТЕ НА ЗЛАТИТРАП

1
1394

Внезапно посещение в с. Златитрап направи, днес, главният прокурор Иван Гешев, придружен от главният секратар на МВР Ивайло Иванов, окръжният прокурор Румен Попов и Директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

Репортер на Родопи-инфо научи на място, че посещението в село Златитрап не е планирано или следствие от разследването на някакво престъпление.

Жителите на селото останаха изненадани и силно впечатлени, че на крака им пристигнаха едни от най-важните хора в страната.

Всички, които се намираха пред кметството, в този момент,  бяха удостоени с внимание и лично запознанство с главният прокурор на България.

Кметът на селото Анелия Уланова също остана изненадана и впечатлена от посещението на толкова високо равнище.

Оказа се, че в сградата на кметството в този момент е и Ренета Плевнелиева, кмет на съседното село Първенец. Двете имаха честта да се запознаят с обвинител номер едно и да споделят проблемите си.

Г-жа Уланова сподели пред Гешев, че в Златитрап няма битова престъпност, ромите са интегрирани, интелигентни, грамотни и работещи.

По време на посещението си Гешев забеляза множество преминаващи, през центъра на селото, тирове. Кмета на селото му обясни, че срещу кметството има логистичен център с митнически терминал.

Той веднага зададе въпроса не може ли да се избегне преминаването на камионите? Уланова му разясни, че има обходен маршрут, но той не се ползва.

Обвинител номер едно разпореди незабавно преминаването на тирове да спре и да се пренасочат по обходния си маршрут, той заповяда това да се случи до края на работния ден.

Гешев поиска да чуе проблемите и в село Първенец, кметът на селото Ренета Плевнелиева му сподели, че от няколко години има висок процент наркомани и дилъри на наркотици. Селото има крайна необходимост от видео наблюдение, за да спрат вандалските прояви върху общинската собственост, включваща паркове, здравна служба и детските площадки, но сериозна битова престъпност няма.

Гешев разпореди на старши комисар Рогачев да обърне внимание на казусите в Първенец. Тръгвайки си от Златитрап Иван Гешев остана очарован от факта, че такива нежни създания управляват големи села и се борят за по-добър живот на жителите им. Той сподели, че с удоволствие би дошъл отново на по-дълго посещение.

1 КОМЕНТАР

  1. Камионите на ПИМК карат като бесни и вдигат прах на кълбета след тях, не е нормално да минават през селото при наличие на директна връзка с околовръстното!!! От паркинга на гарата, имат 200 метра до ресторанта и магазина. Оправданието че минават през селото за да си напазаруват е лъжа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here