ШОК И УЖАС В ИНФЕКЦИОЗНА БОЛНИЦА В ПЛОВДИВ

КАК СЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ?

3
3440

На редакционната поща на Родопи-инфо се получи писмо от разгневен гражданин, който ни алармира за безобразното състояние на Инфекциозна болница в Пловдив.

Публикуваме го без редакторска намеса:

„Уважаема редакция на Родопи-инфо,

След като вашият сайт първи алармира за „престараването“ на служителите на НАП в село Марково, а материалът за няколко дни доби статут на „социална епидемия“ и бе разискван вкл. и от министърът на  финансите, реших да ви обърна внимание върху потресаващото състояние на Инфекциозна болница в Пловдив, с надеждата това безобразие да стигне до очите и ушите на възможно най-голям брой ваши читатели.

И така! Преди няколко дни синът ми се почувства зле, наложи се да повикаме Бърза помощ и след препоръка от лекаря бе транспортиран до Инфекциозна болница в гр. Пловдив.  Съпругата ми, както би постъпила всяка майка, придружи детето, а аз останах вкъщи при по-малката ни дъщеря.

Завръщайки се в къщи съпругата ми влезе на бегом в банята, а после ми разказа покъртителни истории за въпросното лечебно заведение и хигиената там. Аз реших, че както повече жени имат склонност да преувеличават и тя не прави изключение от това правило и не обърнах внимание. На следващият ден отидох на свиждане при сина ми.

Останах просто изумен! Инфекциозна болница, град Пловдив, България, Европа, Европейски съюз, в 21 век … /прилагам снимки/

Картината, която видях бе потресаваща.

Олющени стени, вероятно боядисвани в миналия век.

Уважаеми или не-уважаеми г-н Кмете, Уважаеми или не-уважаеми г-н Министър, имате ли по дяволите някаква бегла представа къде се налага да бъдат лекувани нашите деца?

Имате ли представа в какви условия? Омерзен съм! Учудвам се, че изобщо там, в тези условия са останали изобщо някакви лекари. А лекарите, те са прекрасни, мили, внимателни… а наоколо цари ТЕЖКА мизерия. Не зная какво задържа тези хора на тази работа. Наистина не зная. Че на такива хора държавата трябва да им плаща вредни. Потресен съм до дъното на душата си!

Стени и под, оплискани с човешка кръв, която стои неизмита!

След като емоцията от видяното премина започнах да разсъждавам. Къде, по дяволите, отиват всички пари от нашите данъци, защото те в моя случай са няколкостотин хиляди на година? Че с такава сума пари, равна само на моите данъци, един блок би бил изремонтиран из основи, а в цялата болница са едва 3. Питам се какво значение има за нас пловдивчани, за нас данъкоплатците в този град, каква сцена, колко точно висока, колко точно шарена сме взели за да се направим на много важни и красиви пред Европа и света, след като съществува подобно лечебно заведение в нашият вековен град?

Кой по дяволите се грижи за тази болница?

Кой? Той би ли се лекувал там? Би ли позволил на своето дете да остане там?

Има ли в този град кмет? Видял ли е всичко това което видях аз?

Има ли в тази държава здравен министър и видял ли е той всичко това, което видях аз?

Това е болница в град Пловдив, а не в Карлуково…

Омерзен съм до дъното на костите си.

Уважаеми съграждани, уважаеми колеги, уважаеми данъкоплатци на град Пловдив, нека да покажем на управляващата ни „сволоч“ какво можем!

Нека да покажем на тези, които харчат парите събрани от нашите данъци, събрани с пот на челото и купища несгоди, създавани най-вече от измислените им инстанции, на какво сме способни.

Нека да покажем на тази измет! Нека всеки един от нас се свърже с това здравно заведение, нека да поиска банкова сметка, който не може с пари нека помогне с доброволен труд. Нека да запретнем ръкави и да изчистим не пипваните с години градинки. Не пипваните боклуци. Нека съберем средства за елементарни неща, за прозорци, за легла, за шкафове.

Нека покажем, че можем да бъдем по-добри стопани от тези никакъвци, които получават хиляди левове заплата, които прекарват деня си в луксозно обзаведените си кабинети, наблюдавайки всичко това зад рамките на златните си очила.“

Инж. Данчо Тодоров

Пловдив

26.03.2019 г.

3 КОМЕНТАРА

    • В нашата държава и кметове, и политици….всички / докато ги изберем/ дават лесно обещания, но никой от тях не ги изпълнява. Изпратете материала на министъра и др. Какво да направим?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here