Шофьорът, блъснал майка и дете, ще се размине с глоба до 500 лв.

0
159

До 500 лв. глоба и отнемане на книжката между 1 и 6 месеца – това ще е санкцията за таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете, пресичащи в столичния квартал „Толстой“.

 

Случаят е отпреди няколко дни, но стана известен вчера, когато в групата „Катастрофи в София“ беше разпространено и видео. В клипа се вижда как майка хваща детето си за ръката, за да пресекат до 54-то училище „Свети Иван Рилски“. В момента, когато и двамата почти са преминали улицата, бързайки, върху тях връхлита автомобилът, удряйки майката, която пада на земята заедно с детето си. Шофьорът не спира и продължава по пътя си. Майката и детето не са сериозно пострадали, но след случилото се детето е много уплашено.

„След удара имам леки наранявания на дясната ръка, в кръста, в крака, посинявания. Детето се размина с много силен стрес, шок, паника. Ученик е във втори клас, страхува се да излезе на улицата, да кара колело, дори в парк и затворено пространство, върви само за ръка“, заяви майката пред БНТ. Пред

Нова телевизията тя заяви, че има чувството, че шофьорът ги е ударил нарочно.

„Държах детето за ръка и изведнъж го изпуснах. Паднахме на земята. В момента, в който го чух как плаче, се успокоих, че поне е добре“, обясни тя.

Самоличността на водача е установена, той не е задържан, но е санкциониран, съобщиха от СДВР.

„Водачът е установен и санкциониран за извършените нарушения с акт – че е причинил пътнотранспортно произшествие и е избягал. За това, че не е пропуснал пресичащите пешеходци, е предвидена санкция в размер на 200 лева. Същият напуска ПТП – санкцията е от 100 до 300 лева и отнемане на свидетелство за управление на моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца“, допълни инспектор Виден Димитров от „Пътна полиция“ към СДВР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here