ШЕСТИМА ВИСШИ СЛУЖИТЕЛИ НА ДФЗ СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ СПЕЦАКЦИЯТА ВЪВ ФОНДА

0
2003

Шестима души, сред които зам.-изпълнителен директор и директори на дирекции, са задържани при спецакцията днес в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Това съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от бТВ.

По-рано днес Специализираната прокуратура заедно ГДБОП влезе на проверка в ДФЗ, свързана с досъдебното производство срещу Миню Стайков. Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси, уточниха от Специализираната прокуратура

Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, по които средства е получавал Стайков.

Това се е случило, когато директор на ДФЗ е Румен Порожанов, който наскоро подаде оставка като земеделски министър. До момента няма доказателства срещу него, каза Гешев.

Шестимата арестувани днес шефове на фонда са задържани за 24 часа. „Тепърва наблюдаващите прокурори ще преценят колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност. Има данни за пряк контакт между Стайков и задържаните“, каза още зам.-главният прокурор.

По повод извършеното от задържаните той каза: „Корупция има навсякъде в Европа, но у нас има чувства за безнаказаност и дори за липса на приличие“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here