ШЕФЪТ НА ФОРМУЛА 1 ПОЧИНА ВНЕЗАПНО

Светът на Формула 1 е в шок от внезапната и трагична смърт на иконата на моторните спортове Чарли Уайтинг, в навечерието на Гран При на Австралия.

0
2223
Формула 1 в шок от внезапна смърт на легендата на ФИА Чарли Уайтинг

Състезателният директор на ФИА и Формула 1 Чарли Уайтинг е починал днес е Мелбърн, Австралия, на 66 години от белодробна емболия, съобщават световните медии.

Кончината му идва в навечерието на състезателния уикенд за Гран при на Австралия, който е първи кръг от новия сезон във Формула 1. Той е бил в Австралия именно заради старта на състезанието.

Уайтинг е състезателен директор от 1997 г. насам и е отговорен за цялата дейност на пистата през състезателния уикенд, включително безопасността, стартирането на състезанието и прилагането на правила и разпоредби.

Рос Браун, управляващ директор на моторните спортове на Ф1, каза, че е бил „опустошен“ от новината за внезапната смърт на Уитънг в Мелбърн в навечерието на уикенда на Австралия.

Започва кариерата си като механик, а по-късно става главен инженер на отбора на бившия шеф на Ф1 Бърни Екълстоун – „Брабам“. Отборът печели шампионата през 1981 и 1983 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here