ШЕФЪТ НА BIONTECH: НОРМАЛНО Е СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ ДА ИМА ГЛАВОБОЛИЕ И ТЕМПЕРАТУРА

Той все още не се е ваксинирал, като се надява скоро това да се случи.

0
559

Около 1 млн. души  вече са ваксинирани в света с ваксината на Pfizer и BioNTech, като цифрите са  извън клиничните изпитания.

Това заяви в ефира на БТВ изпълнителният директор на BioNTech  проф. Угур Шахин. Той е от турски произход, но от 4-годишен живее със семейството си в Германия. В момента е сред 500-те най-богати хора в света. Състоянието на Угур Шахин се изчислява на 4,2 млрд. евро, като се очаква създаването на ваксината то значително да се увеличи.

Шахин увери, че зорко се наблюдават страничните ефекти, които могат да се получат при някои хора след поставянето на ваксината. Към момента резултатът показва, че страничните ефекти значително покриват първоначалното проучване.

„Доста рядко се получава алергични и тежко алергични реакция. Общата практика показва, че това е възможно да се случи, като затова е необходимо пациентът да остане под наблюдение известно време след като бъде ваксиниран. Нормално е след поставянето на медикамента да има болки на мястото на ваксинирането, главоболие, температура – до два дни и после отминава. Засега имаме данни само от няколко месеца, за нас е важно да наблюдаваме процеса следващите две години“, коментира Шахин.

Той все още не се е ваксинирал, като се надява скоро това да се случи.

„Следващият месец трябва да създадем 1 300 000 000 дози. Важно да ваксинираме нашите служители, за да може това да се случи. Работим по нова формула на ваксината, която да може да се съхранява до минус 20 градуса“, каза още професорът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here