ШЕФЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛОВЦИ ИЗБРАН ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЛОВНА ФЕДЕРАЦИЯ

0
1752
снимка: КРОСС

Председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев беше избран единодушно за вицепрезидент на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) от членовете на Генералната асамблея, която заседава днес в Брюксел, съобщи КРОСС.

В 12-членния управителен орган на FACE той ще представлява интересите на ловците от европейския Югоизточен регион, в който влизат ловните организации на България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Турция. Председател на федерацията е Торнбьорн Ларсон.

Създадена през 1977 г., FACE обединява организации от 37 европейски държави, представляващи 7 милиона членове. Мото на организацията е „Гласът на европейските ловци“. Генералната асамблея днес прие за нов член ловната организация на Исландия, а в европейското ловно семейство се завърна и Испания.

Тясно свързана с FACE е интерпарламентарната група „Биоразнообразие, лов и селски райони“, чиято дейност ще бъде подновена и в мандата на новия Европейски парламент. Известна още като „Ловната група“, тя е създадена през 1985 г. и обединява евродепутати от различни политически семейства, които се интересуват от въпросите на лова и устойчивото управление на природните ресурси.

На преучредителното събрание вчера заявления за членство в групата подадоха и българските евродепутати Асим Адемов (Европейска народна партия), Петър Витанов (Прогресивен алианс на социалистите и демократите), Атидже Алиева-Вели („Обнови Европа“), Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков („Европейски консерватори и реформисти“).

В търсене на подкрепа за каузите на ловната общност в България, преди събитието председателят на СЛРБ проведе срещи и с евродепутатите Андрей Ковачев (ЕНП), който е заместник-член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, и Иво Христов („Социалисти и демократи“) – заместник-член на същата комисия, а също и на комисията по рибно стопанство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here