Сграда на „Шанз Елизе“ беше продадена при рекордна сделка за 600 млн. евро

0
137

Сграда на 150 м от Триумфалната арка и на легендарния булевард  „Шанз Елизе“ беше продадена за над 600 млн. Евро. Това е рекорд за сделка с бизнес имот на прочутата улица в Париж, съобщава Bloomberg.

Компанията Groupama Immobilier продаде сградата на нов фонд – Cheval Paris, съобщи френската група в комюнике. Фондът Cheval Paris, управляван от Mimco Asset Management, е подкрепян основно от канадския фонд Brookfield. Той ще инвестира около 800 млн. евро в проекта, включително за ремонтни дейности, отбелязва френският вестник Le Figaro.

Сделката не е изненадваща, тъй като през юни 2020 г. основният наемател в сградата, кино UGC George V, не отвори отново врати след няколко месеца на блокада заради COVID-19. Groupama не поднови наемния договор, тъй като счете, че киното заема твърде много място срещу недостатъчен наем за булеварда, известен със силния натиск върху цените и наемите на имотите. Groupama имаше други амбиции за емблематичната сграда. Заедно с хотелската верига Accor застрахователната компания планираше от 2017 г. да отвори луксозен хотел там. Проектът е в напреднала фаза.

„Той започна през 2017 г. и подготвителната фаза беше завършена – концепция, почистване, оттегляне на мнозинството наематели до получаването на разрешение за строеж и за търговска експлоатация“, съобщава Groupama.

Проектът е предаден на новия собственик, който ще реши дали да го продължи, или не. Cheval Paris е придобил сградата в края на юли и все още не е обявил плановете си за нея.

Предишните най-високи суми за бизнес имот на „Шанз-Елизе“ бяха платени за сградите на Apple и Nike.

Източник:manager.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here