СЕСИЯ НА ОБС „РОДОПИ“ ДЕМОНСТРИРА НОВ СТИЛ НА РАБОТА

Стегнато и без излишни политически дрязги съветниците отхвърлиха дневния ред за рекордно време, с пълно единодушие

0
4105

Изнесена сесия на Общинския съвет в община „Родопи“ се проведе в село Устина. В конферентната зала на Бутикова винарска изба „Вила Юстина“ домакините се бяха постарали да създадат условия за максимален комфорт за провеждане на мероприятието.

На сесията се явиха всички съветници, с изключение на заличения, преди дни, от ОИК-„Родопи“, бивш кмет Пламен Спасов. На негово място, като първа точка от дневния ред, се закле следващата в листата на ГЕРБ Величка Стоичкова от Белащица. Така състава на ОбС „Родопи“ бе запълнен до предвидената от закона квота.

Секретарят на ОИК-Родопи Радостин Семерджиев връчи на Величка Стоичкова от квотата на ГЕРБ удостоверение за избран съветник, след което тя положи и клетва

Сесията се оказа уникална по същността си, поради факта, че съдържаше 73 точки в дневния си ред. Според председателят на ОбС Георги Цанков това се е наложило паради факта, че заради изборите над 3 месеца не е имало редовна сесия на Общинския съвет и са се натрупали много проблеми за решаване. Под вещото и авторитетно ръководство на Цанков съветниците приеха стегнато една след друга точките от дневния ред.

Домакините от Вила „Юстина“ се бяха постарали за комфорта на съветниците

С изключение на една точка всички останали бяха гласувани единодушно, с пълно мнозинство, което е показателно за новия стил на управление и поведение на членовете на ОбС.

След приключване на сесията кмета на общината Павел Михайлов, заместникът му Неази Таир, кметовете на населени места и съветниците се оттеглиха на делови обяд, където продължиха, в неформална обстановка да дискутират проблемите пред общината и начините за тяхното разрешаване.

Собственикът и създател на Вила Юстина, инж. Милко Цветков на раздумка с преседателят на ОбС Георги Цанков след свършената работа

И управляващи, и опозиция изразиха задоволство от положителния и конструктивен тон на работа на новия състав на Общинския съвет на „Родопи“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here