СЕЛО ЯГОДОВО ПОД ВОДА: КАКВО СЕ СКРИ ЗАД КУЛИСИТЕ НА КМЕТСКАТА ТЪРЖЕСТВЕНОСТ?

Или как ремонтираната централна улица в Ягодово се превръща в проблем след всеки дъжд

5
619

Точно година и половина, откакто кмета на община „Родопи“, въздесъщият Павел Михайлов, с песни и танци, хора и ръченици, питки, погачи, шампанско и тържествен водосвет откри новоремонтираната улица „Васил Левски“ в село Ягодово и тя вече е под вода, след последните пролетни дъждове.

Както се казва в такъв случай, по стара българска традиция

„Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!“.

Жителите на селото, възползвали се от кметската милост, да им бъде „оправена“ улицата още от зимата пропищяха, че имат проблеми, а след всеки паднал дъжд голяма част от тях не могат да стигнат до домовете си, в случай, че са успели някак си да излязат.

Сега, през пролетта положението с нищо не се е променило! Завали ли дъжд водата покрива уличното платно, а на много места и тротоарите и… почва ходене по мъките за живущите на главната улича в селото.

Според разпространена в медиите информация кмета Михайлов бил казал, че всичко е шест, но малките странични улички бъркали работата, щото водата от тях се отичала на новоасфалтирана улица и създавала проблеми.

Ами, така става драги ни кмете, когато нещата са направени джаста-праста, демек не според дебелите книги. Може би, защото отговорните за наглеждане на строежа общински служители в този момент са били изпратени да съборят оградата, барбекюто и гаража на някой неудобен на местната власт гражданин, вместо да си изпълняват задълженията, за които са назначени!

А бедните жители на Ягодово така се надяваха на този ремонт. Да се почувстват и те с единият крак в Европата, която ни обещава светло бъдеще, ама… явно не сега, някой друг път, както се казва в един култов детски филм.

От кметската, пък и от селската администрация обаче, след като изядоха питките, изпиха шампанското, удариха някое и друго хоро, си писаха по една шестица, за свършената работа, и сега само тайно се молят да не заволи дъжд.

И така, както винаги, гражданите страдат, докато политиците се играят с техните съдби.

5 КОМЕНТАРА

  1. Абе хора, погледнете откъм добрата страна, сега цялата улица е един огромен шадраван и няма нужда да бъдат хвърляни на вятъра нови милиони. дори си мисля, че ако шивеехме все още във времената на социалиЗъма девизът на кметЯ щеше да бъде ВЪВ ВСЯКО СЕЛО – ШАДРАВАН!. Щяхме да сме най-шадраванестото село в цялата страна. Тълпи от туристи щеше да идва да гледа шадраваните на Михайлов, а той с гордост щеше да носи името Павел Шадравана!

  2. Кучетата си лаят, кервана си върви, а селяните лапат мухи! Това е най-новият вариант на тази поговорка. Публична тайна е, че най-много обществени средства се отклоняват от строителство, а пътното строителство е най-отпред в класацията. Така че, ще чакат ягодовци да спрат дъждовете и да се молят други да няма. Строителната фирма си е взела своето, останалите по веригата също и влизаме в хипотезата на Битият бит, а втората част никак не е весела, както казваше покойният Гиньо Ганев.

  3. Цялата му работа на Михайлов е такава! Иху-аху, ура и после бяла тишина, когато възникнат проблемите. Управлението му е едно голямо разочарование, макар денонощно да се опитват да ни убедят в обратното, с платени статии в медиите.

  4. Ха-ха, там в едно от заглавията приоткриването пише, че улицата е неузнаваема след ремонта, а аз искам да кажа на писачите и на кмета „Сега пък ако я видите хептен няма да я познаете, драги ми смехурковци“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here