СЕКСЪТ ПОДОБРЯВА ВЪНШНИЯ ВИД

0
2188

Освен за подобряване на физическото и психическото състояние, сексът оказва положително влияние и върху здравето на кожата, ноктите и косата.

Сексът и по-специално оргазмите могат да доведат до по-добро състояние на тялото, като същевременно се намаляват нивата на хормона на стреса, който може да предизвика различни кожни несъвършенства. Той може да предизвика възпалителни процеси на кожата и да доведе до появата на розацея, псориазис и др. Акнето и черните точки също намаляват благодарение на оргазма. Счита се, че сексът от 2 до 3 пъти седмично може да повлияе положително на тези кожни проблеми.

Проучване, проведено през 2018 г. в университета в Мичиган, установи, че получаването на оргазъм повишава нивата на естроген в тялото. Естрогенът помага за предотвратяване стареенето на кожата по различни начини. На първо място, той предотвратява намаляването на колагена, важен протеин за поддържането на кожата млада и устойчива на фини линии и бръчки. Естрогенът също задържа влагата в кожата, като я поддържа хидратирана и дълбоко подхранена.

Сексът също стимулира движението на кръвта, преминаваща през тялото. Това означава, че така лицето се снабдява с кислород, което стимулира пък производството на колаген. Чрез подобряване на кръвообращението се придава на кожата повече блясък и равномерен тен. Чрез секса и подобряване на циркулацията се изхвърлят токсините от порите.

Сексът има и други предимства върху красотата.

Науката твърди, че редовният секс прави хората щастливи и усмихнати, а усмивката прави човек да изглежда по-млад. Изследване от 2016 г. потвърждава тази корелация и установява, че когато хората се усмихват, те се възприемат като по-млади.

Сексът също подобрява способността на организма да усвоява ефективно хранителните вещества. Увеличаването на основните витамини и минерали е важно и за поддържането на косата и ноктите здрави в дългосрочен план. Така косата става хидратирана, подхранена, гладка, блестяща и буйна, а ноктите – по-здрави и твърди.

Поради тези положителни ефекти, които има оргазмът върху кожата, сексът трябва да бъде редовен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here