С МАРШ НА „БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК“ В ЦЯЛАТА СТРАНА БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА

3
2418

Денят на победата се отбелязва днес в цяла България. Над 39 български града се включиха в инициативата през гази година. В столицата София годишнината от края на Втората световна война и победата над хитлерофашизма беше отбелязана с многохилядно шествие на Безсмъртния полк*.

Участниците в марша се събраха пред паметника на Незнайния войн, където тази година в полагането на цветя се включи и руският посланик Анатолий Макаров.

В марша на „Безсмъртния полк“ участие взеха български депутати от БСП, сред които бяха забелязани Таско Ерменков и Нона Йотова, представители на „Атака“ и български ветерани и представители на военно-патриотични организации, които носеха портрети на свои близки, загинали във войната, български и руски знамена, както и потрети на Ленин и Сталин.

Пред паметника на незнайния войн бяха забелязани представители на АБВ, бившият президент Георги Първанов и Румен Патков.

Присъстващи носеха портрети на свои близки, загинали във войната, български и руски знамена, както и потрети на Ленин и Сталин.

Ще припомним, че на 9 май 1945 г. фелдмаршал Кайтел, началник на генералния щаб на Вермахта, подписва със СССР германската капитулация, а американският президент Хари Труман и британският премиер Уинстън Чърчил обявяват края на Втората световна война в Европа.


*Безсмъртен полк е обществена акция, която се провежда в Русия, напоследък и в някои други държави. В Деня на Победата – 9 май – участниците в акцията преминават по улиците на градовете с георгиевски ленти и портрети на своите предци, които са участвали във Великата Отечествена война

3 КОМЕНТАРА

  1. Въпреки всички опити той да бъде пренебрегнат и забравен, днес е Денят на Победата. Ден, в който се отдава почит и признателност към стотиците хиляди загинали войници и жертви във войната. Дълбок поклон пред всички отдали живота си в името на тази Победа, която промени света!

  2. ПОКЛОН БЪЛГАРИ ! ДАНО ЖЕРТВАТА ВИ НЕ Е НАПРАЗНА !
    Няма ли кой българин да отвори още кървавите страници на историята и да каже две думи в памет на жертвите , които са оставили костите си при Ниш, Страцин, Драва……Облаците и нашата душа ли са превзели ?! Загубите на Българската армия във Втората световна война възлизат на 40 450 души-загинали , ранени , безследно изчезнали !

  3. Никой не е забравен и нищо не е забравено! Честит да ни е денят, в който Червената армия спаси Европа и света от безумната авантюра на капитала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here