С КОЙ АЛКОХОЛ СЕ НАПИВАМЕ НАЙ-БЪРЗО?

0
7045

Дори да не консумираме редовно високоалкохолни напитки, за да уважим традициите, най-вероятно по празниците си позволяваме някоя и друга чаша за наздравица. В това няма нищо лошо, ако си знаем мярката. Но е важно да знаем и кои питиета са най-коварни, за да бъдем внимателни с тях.

Според учени от Университета в Брайтън, шери и портвайн са алкохолните напитки, които ни гарантират най-бързо и качествено напиване.  Средното съдържание на алкохол в тях (около 20%) е предпоставка за по-лесното навлизане в кръвообращението от уискито например. То може да е с по-висок алкохолен градус, но се абсорбира по-бавно от организма.

Оказва се, че алкохолните напитки, които са със средна сила, са най-коварни. От бирата ни трябва голямо количество, за да се напием. А шерито и портвайна, които са около 20 градуса, са идеалният начин да си осигурим махмурлук на следващия ден. Газираните алкохолни напитки също не са за предпочитане, тъй като балончетата подпомагат усвояването на алкохола и дори една чаша шампанско воже да ни замае главата.

Учените от университета съветват и да внимаваме с разреждането на високоалкохолни напитки с вода, защото така те стават като онези по средата, които предизвикват най-бързо напиване, пише Daily Mail.

А като единствената напитка, която можем да пием спокойно, без риск да се напием прекалено рано, е водката. Тя може да няма най-приятния вкус, но е възможно най-изчистена. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here