С КАКВО БАДЕМОВОТО БРАШНО Е ПО-ДОБРО ОТ ДРУГИТЕ БРАШНА?

То е богато на хранителни вещества, омега-3 ненаситени мазнини, както и на растителни протеини и фибри.

0
925

Бадемовото брашно е популярна алтернатива на традиционното пшенично брашно. Той е с ниско съдържание на въглехидрати, богато е на хранителни вещества и има леко сладък вкус.

То се прави от бланширани бадеми, които се смилат и пресяват на фино брашно.

Бадемовото брашно е богато на хранителни вещества, омега-3 ненаситени мазнини, както и на растителни протеини и фибри.

Особено богато е на витамин Е, който действа като антиоксидант в тялото ви. Антиоксидантите предотвратяват увреждането от свободните радикали, които ускоряват стареенето и увеличават риска от сърдечни заболявания и рак.

Магнезият е друго хранително вещество, което изобилства в бадемовото брашно. Той участва в много процеси в тялото ви и може да подобри контрола на кръвната захар, да засили метаболизма и да доведе до понижаване на кръвното налягане.

Смята се, че между 24–37% от хората с диабет тип 2 имат дефицит на магнезий и коригирането му чрез диета или добавки може значително да намали кръвната захар и да подобри инсулиновата функция.

Храните, приготвени с рафинирана пшеница, са с високо съдържание на въглехидрати, но с ниско съдържание на мазнини и фибри.

Това може да причини високи скокове в нивата на кръвната захар, последвани от бързи спадове, които могат да ви накарат да се чувствате уморени, гладни и желаещи висококалорични храни.

Обратно, бадемовото брашно е с ниско съдържание на въглехидрати, но с високо съдържание на здравословни мазнини и фибри.

То е с нисък гликемичен индекс Това означава, че бавно освобождава захарта в кръвта ви, за да осигури устойчив източник на енергия.

БАДЕМОВОТО БРАШНО НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН

Бадемовото брашно е естествено без глутен, което го прави чудесна алтернатива на пшеничното брашно за тези, които имат цьолиакия или непоносимост към пшеница.

Ако внимателно следите въглехидратите, бадемовото брашно е чудесен избор, само с пет грама нетни въглехидрати (общо въглехидрати минус фибри) на порция, което го прави чудесен вариант, подходящ за Кето. (Обикновеното брашно съдържа около 23 грама чисти въглехидрати на порция, като избива голяма част от дневната ви доза въглехидрати на кето в една лъжичка.) Да не говорим, по -високото съдържание на мазнини в бадемовото брашно (15 грама на порция) също го прави засищаща съставка за Kето диетa.

Бадемовото брашно има вкус на бадеми и е лесно за употреба.

В повечето рецепти можете просто да замените бадемовото брашно с пшенично брашно в равно съотношение. Използва се добре в печени продукти като палачинки, бисквити, сладкиши и торти, както и в някои солени храни като домашна паста и тесто за пица.

Може да се използва за сгъстяване на сос или за паниране на пилешко месо или риба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here