Румяна Самоковарева- кандидат за кмет на Крумово отговаря на вашите въпроси

0
712
След няколко дни предстоят местни избори в България. Местната власт е най-близо до нас жителите и оказва в най-голяма степен влияние върху ежедневието ни. Най-голяма „тежест“ има гласът ни именно по време на изборите за кметове и общински съветници.
Хубаво е всички кандидати да са представили своите намерения за местните избори. Надяваме се, че кандидатите са успели да представят своите приоритети и своите партньори пред вас.
Ние все пак решихме да попитаме кандидатите за кметския пост, издигнати от МК “Обединени земеделци“ за някои важни неща, които вие ни изпратихте.
Първа на вашите въпроси отговаря кандидата за кмета на село Крумово- Румяна Самоковарева. Тя е досегашния кмет на Крумово, водил селото последните три мандата.

Родопи инфо: Кое според вас е най-важното, което е необходимо да се случи във вашето населено място?

Румяна Самоковарева: Основен и най-приоритетен за решаване проблем в с.Крумово е подземната и надземна инфраструктура, т.е водопровод, канализация, асфалт и тротоари. Важно за жителите на селото е проектиране и изграждане на околовръстен път, с цел отвеждане на трафика от централната улица на населеното място, където са разположени училище, детска градина, кметство, читалище, здравни пунктове и паркове. Осигурявайки обходен маршрут на тежкотоварните автомобили ще предпазим населението от инциденти и ще гарантираме по-чиста околна среда.

Родопи инфо: От какво лично вие сте недоволни и искате да се промени, било то в населеното ви място или в общината?

Румяна Самоковарева: Като кмет с  опит, бих искала да споделя недоволството си от неправилното разпределение на средствата за капиталови разходи. Бих искала да призова бъдещия кмет на община „Родопи” и бъдещите общински съветници да помислят за формула, която да осигури едно  справедливо разпределение на финансовия ресурс, като по този начин засвидетелстват своята загриженост към всички жители на общината, а не само към част от тях.

Родопи инфо: Имате ли идеи какво може да се направи във вашето населено място за развитието на младите хора?

Румяна Самоковарева: Младите хора са нашето бъдеще и в тази връзка е необходимо да работим в посока задържането им в населените места на община „Родопи”. Конкретно за с.Крумово искам да споделя с вас, че един от най-желаните и важни проекти за младежите е осигуряване на финансиране и изграждане на футболен стадион с игрища за волейбол, баскетбол и тенис на корт. Имаме готов и одобрен проект от ММС, който чака финансиране. Техническия проект на това модерно спортно съоръжение е дарение на кметство Крумово. Имаме и друг дарен проект за изграждане на площадка по безопасност на движението, който от 3 години отлежава в община „Родопи” и чака подпис на възложителя. За тази площадка, която ще бъде една от най-модерните на територията не само на нашата община, но и на територията на община Пловдив, дори са осигурени и средствата за изпълнение, но за съжаление не срещнах подкрепа от страна на ръководството на общината.

Родопи-инфо: Ако бъдете избран за кмет, ще се водите ли от гласа на жителите и техните проблеми?

Румяна Самоковарева: През изминалите три мандата винаги съм се ръководила от интересите на жителите на с.Крумово и ще продължа в тази посока, ако отново ми гласуват доверие. Никога не съм залагала на популистки предизборни програми и винаги съм казвала, че не мога да свърша всичко, но ще работя здраво, за да остане по-малко за тези, които ще дойдат след мен.

 

 

             Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here