РОГОШ С НОВА СПОРТНА ЗАЛА ЗА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА И 35 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЩИНА „МАРИЦА“

0
364

В Деня на Независимостта, когато Община „Марица“ чества 35 години от създаването си, кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов откри модерна и многофункционална спортна зала в с. Рогош. Тя е разположена до стадиона и здравния център в централната част на селото. Сградата е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, висока е 8 метра и е с 350 седящи места.

Лентата бе прерязана от Димитър Иванов, заместник-кмета Николай Стаматов и кмета на с. Рогош Величка Величкова. Преди това водосвет за здраве на населението на Община „Марица“ бе отслужен от отец Николай, отец Димитър и отец Георги.

Димитър Иванов приветства присъстващите.

„Имам честта да Ви поздравя с днешния значим празник – 115 години независима България. Община „Марица“ чества двоен празник, защото днес се навършват и 35 години от обявяването й за самостоятелна Община. 35 години, през които администрация и жители градим и надграждаме постигнатото от предшествениците ни. Заедно сме постигнали много – изградили сме доверие, построили сме инфраструктура и споделяме мнението, че идващото поколение трябва да живее по-добър живот.

Днес с. Рогош отбелязва троен празник – Ден на Независимостта на България, 35 години от създаването на Община „Марица“ и откриването на новата зала – сбъднато желание на поколения местни жители“, каза кметът на Община „Марица“ сред бурните ръкопляскания на хората.

Той посочи, че въпреки трудностите през този мандат – пандемия и инфлация, благодарение на усилията и решителните действия на управленския екип и Общинския съвет на Община „Марица“, залата вече е факт. И припомни времето, когато тя е била само идея.

Иванов допълни, че модерната придобивка е реализирана мечта на малки и големи.

Тържественото откриване продължи с приятелска среща на баскетболния отбор на с. Рогош, демонстрация от възпитаниците на местния спортен клуб по карате „Феникс“ и богата танцова програма от танцова школа „Оренда“ и самодейците на НЧ „Изгрев – 1927 г.“

Той поздрави всички за празника и ги покани да се присъединят довечера към тържеството в с. Маноле – част от събитията по повод 35 години от създаването на Община „Марица“.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here