“РОДОПИ“ СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА! В БРЕСТНИК БЕ ОТКРИТА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ЛЕВСКИ!

0
463

В цялата страна вчера продължиха възпоменателните церемонии по повод 151-годишнината от гибелта на Васил Левски.

Вчера на тържествена церемония беше открита паметна плоча на Левски в ОУ „Васил Левски“ в Брестник. Осъществяването на родолюбивия акт е по идея и с дарения на Иван Ръжев и неговото семейство.

В община “Родопи“ патриотични спектакли и рецитали подготвен от децата, почетоха паметта на Апостола.

Децата от ДГ „Първи Юни“ село Брестовица отдадоха почит към паметта на Левски, като поднесоха цветя, изпяха песни и рецитираха стихове за него пред берелефа му във Влаховата къща.

Учениците от ОУ “ Христо Ботев“ в Брестовица отдадоха почит към делото на Дякон Левски с инициатива “ Моето творчество вдъхновено от Апостола“.

Децата от 4-та група към ДГ „Пролет“ Цалапица също поднесоха цветя пред барелефа на Левски в селото.
Левски е идвал два пъти в село Цалапица, като е отсядал в така наречената Караиванска къща.
Сдружение “Памет и бъдеще“ се включиха в отбелязването на 151 години от обесването на Васил Левски в село Цалапица. Те поднесоха цветя и отдадоха почит към Апостола.
Учениците от начален етап на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ в Първенец почетоха паметта на националния ни герой с рецитал, подготвен от второкласниците.
„Велик и вечен!“ – казаха всички заедно.
Учиниците от по-горните класове в Първенец също се преклониха пред делото на Васил Левски.
В масово рецитиране на стихотворението „Обесването на Васил Левски“ се включиха за поредна година учениците от ОУ „Христо Ботев „, с. Крумово, по инициатива на СУ „Паисий Хилендарски“ гр. Пловдив.
Децата на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ Браниполе, докоснаха сърцата на всички с песента за Апостола и рецитала, който изнесоха.
По повод честването на 151 годишнината от смъртта на Васил Левски, сред учениците от начален и прогимназиален етап от ОУ “Неофит Рилски“ Ягодово се проведе викторина, която излъчи най-добре представилите се участници.
Въпросите бяха съобразени с възрастта на учениците и освен състезателен характер, им донесоха и много нови знания за Апостола.
„Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си“
Под този наслов учениците от ОУ „Пенчо Славейков“, с. Белащица почетоха паметта на Васил Иванов Кунчев – Левски, провеждайки: рецитал, песен, състезателна викторина (с въпроси за Апостола), състезание по лъвски скок и творческо състезание, свързано с него. Освен че показаха и обогатиха многото си знания за един от най-великите български революционери, учениците успешно се насладиха на всички дейности, свързани с почитта към паметта му.

НЧ „Алеко Константинов – 1907г.“ – с. Марково и Кметство Марково отбелязаха 151 години от смърта на Васил Левски с тематично събитие: Редене на пъзел.

 

Поклон!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here