Ренета Плевнелиева, кмет на Първенец: Хората искат да стигат навреме на работа, а не да напускат

0
475

„Проблемът с транспорта до Първенец е сериозен. Хората в селото не се интересуват кой вариант за превозването им ще бъде избран, а да стигат навреме до работните си места, тъй като много от тях бяха принудени да напуснат работа заради нередовен транспорт“, коментира кметицата на Първенец Ренета Плевнелиева.

Тя е още по-притеснена, след като в разговор по телефона с управителя на „Хеброс бус“ Веселин Дошков по повод липсващи курсове, той  споделил, че договорът му изтича в средата на декември и той самият възнамерява да не подписва нов.

„Тогава съвсем ще останем без транспорт“, обяснява Плевнелиева. Според нея вариантът кметовете на малките населени места да наемат автобуси им се струва невъзможна в момента.

„Ние няма как да провеждаме обществена поръчка, не разполагаме и със свои бюджети. В кметствата в момента имаме по един специалист ГРАО и административно обслужване. За една метла, пишем до Общината“, коментира Плевнелиева.

Тя обясни, че на срещи в Община Пловдив е била обмисляна дори идеята Община „Родопи“ да наема малки превозни средства, нещо като маршрутки, които да поемат пътниците от последната спирка на градския транспорт – в Коматево, и ги закарат до съответното село, като по този начин се процедира и при обратните курсове.

„Друг вариант бе градският рейс по линия 20 например да ходи до селата, но на срещата стана ясно, че самите автобуси са пригодени за градска среда и не можели да пътуват до Храбрино“, припомни Плевнелиева.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here