RED CHURCH- НАЙ- ДОБРОТО БЪЛГАРСКО ВИНО ЗА 2020 ГОДИНА

0
1792

Red Church Estate Selection Individuelle 2018 е големият победител според престижното издание в областта на българската винена и кулинарна журналистика DiVino.bg

DiVino TOP 50 е класация за най-добрите български вина на 2020 г и точно на Благовещение от електронното издание обявиха своя голям победител за изминалата година. Това е Red Church Estate Selection Individuelle 2018 на винарска избра Red Church в град Перущица. Според експертите в областта това е вино, притежаващо онзи скрит и неназовим дух отвъд върховното качество, който вълнува и завладява сетивата и ума и който наричаме „Χ фактор“. То е пищно, могъщо и плътно, а заедно с това носи сдържано достолепие и елегантност в своето благородство. Зад „индивидуалната селекция“ на Red Church се крие вино, което с френски чар отразява характера на благодатния тероар в полите на Родопите край Перущица и носи духа на създателите си. Сортовете са каберне совиньон, мерло и каберне фран.

Red Church e сравнително нова винарна, с история едва от 2018-а година, но целта на създателите й е да покажат чрез продукцията си, че България има тероари, които могат да сътворяват наистина емблематични вина на световно вино и с наградата си от тази година смело можем да твърдим, че те вече поемат по пътя към международните признания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here