Разпада ли се партията: „Величие“ ще се опита да изгони Николай Марков и Виктория Василева

0
115

Днес парламентарната група на „Величие“ ще се опита да изгони председателя си Николай Марков и зам.-председателката Виктория Василева. Това обяви вчера на среща в Разград идеологът на „Величие“ Ивелин Михайлов. Ако това не се случи, то цялата парламентарна група ще бъде разпусната, а депутатите ще станат независими.

Новата драма идва след като депутатите на „Величие“ гласуваха против кабинета на ГЕРБ вчера. А ден по-рано самият Михайлов каза, че разцепление в партията няма. Обиденият Николай Марков пък заяви, че „Величие“ е само и единствено личността Ивелин Михайлов и той не желае да бъде свързван с тази партия, както и че няма да участва в нейните обществени прояви.

„Ние сме предприели мерки, те ми се обадиха тези, които спазват това, което сме обещали на хората. Ако утре не успеят да махнат полковник Марков и Виктория Василева, ще разпуснат групата, за да могат да работят като независими депутати, защото можем да свършим работа. Иначе цялата работа се забива“, заяви Михайлов.

Решението депутатите взели, тъй като „ако видим, че ръката загнива, я режем“.

Двете крила на партията влезли в спор и вчера, въпреки факта, че бяха единни в Народното събрание. По думите на идеологът на „Величие“ председателя на ПГ Николай Марков и заместника му Дарин Георгиев, крещели на пет жени, депутатки.

„Днес не прави чест на полковник Марков и на Дарин Георгиев да ходят да викат на жени, да се мъчат по някакъв начин да ги сплашат със смърт и някакви други неща. Това не е присъщо на мъжете“, каза на срещата Михайлов. Той обаче не обясни за какво е бил скандалът между мъжете начело на групата и народните представителки.

Идеологът на „Величие“ отново призова Марков и Василева да напуснат парламента и да освободят място за следващите депутати.

„Да дадат на други, да не стават такива циркове“, добави Михайлов. Той обясни, че има решение на партията Марков и Василева да напуснат всички парламентарни постове и обеща, че ще бъдат изключени от партията. И двамата обаче не са партийни членове, за да се случи това.

На въпрос кога ще пусне записите, на които Марков го е заплашвал с физическа ликвидация, Ивелин Михайлов каза, че не възнамерява да го прави, за да не иде на съд.

„Ако пусна записите, могат после пак да ме съдят за нещо и не ми се занимава“, отговори той на своя симпатизант.

И обясни на публиката, че в парламента нищо не може да се направи, ако имаш само 100 депутати – трябва да правиш само компромиси, затова на „Величие“ им трябват 150 народни представители, обяви Михайлов.

Междувременно председателят на партията Николай Марков публикува в профила си във Фейсбук текст, гласящ, че „днес е ден на изпитание“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here