Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу близнаците от Цалапица

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови за лично укривателство.

0
2470

Те са предадени на съд за това, че на 20.07.2023 г. – 21.07.2023 г. в Цалапица в съучастие като извършители, са спомогнали Рангел Бизюрев, извършил на 20.07.2023 г. умишлено убийство на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване чрез осигуряване на средства и превоз и прикриване на следите от извършеното деяние.

Обвиняемите не са се споразумели с Рангел Бизюрев за тези си действия преди извършване на самото деяние.

Двамата обвиняеми са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.

Разследването по отношение на Рангел Бизюрев продължава за извършено убийство, квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив. За установяването и задържането му е издадена Европейска заповед за арест, за която към момента няма данни да е изпълнена.

Припомняме, че майката на убития младеж поиска близнаците да се съдят по друг член, като съучастници на убийството. По този повод бяха организирани и редица протести както в Пловдив и областта, така и в столицата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here