ПРОФ. МЕРМЕРСКИ С РЕЦЕПТА ЗА ПРОТИВОГРИПЕН ЩИТ

Изявеният ни лекар има издадени 30 книги в областта на целебното и здравословното хранене, народната и природната медицина.

0
1465

Името на професор Христо Мермерски отдавна е известно на всички, които се интересуват от здравословен начин на хранене и природни методи на лечение.

В съавторство със сина си д-р Йонко Мермерски е издал книги на тема лечебните качества на над 200 храни и билки. Работи в областта на природната и народната медицина от 1957 г. Описал е съдържанието на хранителни вещества и елементи в 100-те най-лечебни и най-любими на българите храни, както и болестите, които те предотвратяват и лекуват.

Изложеното в книгите му се базира на изследвания в 152 лаборатории, университети и научни институти. Бил е зам.-министър на земеделието и съветник по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон. Живял е 10 години в САЩ и е преподавал в американски университети, а също в Европа, Судан и Етиопия. Като преподавател, лектор, изследовател е гостувал в повече от 15 университета в САЩ, Русия, Европа, Африка и Азия.

В най-грипния сезон в годината проф. Мермерски предлага две лесни, но много ефикасни рецепти, с които можем да повалим вирусите . Той дава 200-процентова гаранция, че грипът ще ни подмине бързо, ако изпълняваме стриктно съветите му. Самият лекар признава, че рядко боледува именно защото се уповава на целебните рецепти , които са дар от природата. Ето въпросните рецепти за това, как да си направим противогрипен щит у дома:

  1. Първата от тях е ударна за организма и набавя множество защитни сили на тялото ни, особено ако работите и се движите повече сред хора, казва професорът. „Вземете 300 грама настърган джинджифил, един настърган лимон и 400 грама истински мед. Смесете ги хубаво и ги разбъркайте в буркан. От тях всеки ден приемайте по две-три чаени лъжички. По всяко време, но е особено добре да започнете с една сутрин на гладно”, обяснява Мермерски.

2. Втората му рецепта против грип е да поставите 40-ина капки от 30-процентова прополисова тинктура в чаша топла вода или мляко. Изпивате ги и после 30 минути не ядете нищо. Това се прави през два часа, за да бъде ударен приемът и много по-ефективен.

3. Когато почувствате, че имате хрема, натопете една клечка с памук отново в клеева тинктура от 30 процента. След това намажете с нея вътрешността на ноздрите си и ще видите, че от хремата няма да има следа. При това не след час, а само след минути. Няма по-силни и ефективни народни лекарства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here