ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА „РОДОПИ“

0
607

Вчера, заради голямата новина около спирането на кариерите в Белащица, някак си малко встрани остана новината, че бе приет окончателния Бюджет на община „Родопи“ за 2020 година.

На редовната сесия на ОбС-Родопи присъстваха 26 съветника от общо 29, които дебатираха и в крайна сметка приеха с 25 гласа „за“ и един „въздържал се“ окончателния вариант на Бюджета предложен от кметската администрация.

Пълна подкрепа финансовият документ получи от съветниците от местна коалиция „Обединени земеделци”, ДПС, Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, местна коалиция „БСП за България-АБВ”, както и от осемте съветника от опозицията в лицето на ГЕРБ.

Единствено съветничката от МК „Движение заедно за промяна” Лидия Гимишева гласува с „въздържал се”!

След приемането на „Бюджет 2020“ съветниците станаха на крака и с бурни ръкопляскания се поздравиха за добре свършената работа по тази толкова важна точка от вчерашната сесия.

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов благодари на съветниците за категоричната подкрепа. „Днешното гласуване на бюджет 2020 показва, че политиката, която водим е правилна и мнозинството съветници оценяват това. Бюджетът е амбициозен, но в същото време е добре балансиран и съобразен с нуждите на всяко населено място.”

Парите на община „Родопи” за 2020 година са в размер на 27 310 000 лева.

Средствата ще бъдат разпределени за изграждане на спортни и детски площадки, поставяне на камери на входно –изходните артерии на няколко села в общината, ремонт на улици, борба с незаконните сметища.

През тази година общината ще даде старт на два ключови проекта. По 100 хиляди лева са заложени във финансовия документ за проектиране на околовръстното шосе Брестник-Куклен. Важно е изграждането и на новата пътна отсечка Брестник–Белащица–Марково. Към момента през участъка може да се премине единствено по черни пътища. Вече са набелязани трасетата, по които ще минава новата пътна връзка.

Тази година ще започне и актуализиране на проектите за изграждане на канализация в малките населени места от общината. Въпросните проекти са изработени преди повече от 10 години за всяко от общо 21 села. Целта е администрацията да може да кандидатства по ПУДООС или по европрограми.

Пред Родопи-инфо председателят на Общинския съвет Георги Цанков изрази задоволството си от добрата работа на съветниците и тяхното отговорно отношение и поведение на вчерашната сесия. Според него единодушното приемане на Бюджета е знак, че местните народни избраници  съзнават ясно своята отговорност към  гражданите на „Родопи“, които са ги избрали да ги представляват в местното самоуправление. А това е добър залог за по-доброто бъдеще на Общината.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here