ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ВЕНЕЦУЕЛА НИКОЛАС МАДУРО СЕ ОПИТВА ДА ИЗНЕСЕ ПАРИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ

Депутатът Карлос Папарони твърди, че венецуелската държавна петролна компания се е опитала да изнесе държавни пари през българска брокерска къща

0
2314
"Ние вече комуникираме с България! Те няма да откраднат нито долар повече!“- твърди Папарони, в трети пореден туит

В Туитър се появи сензационно съобщение от венецуелския депутат Карлос Папарони, който твърди, че PDVSA – Националната петролна компания на Венецуела се е опитала да изнесе държавни средства в България.

Папарони, който е следван от над 80 000 последователи в Туитър, написа: „Успяхме да спрем незаконната сделка на узурпаторите, които искаха да продължат плячкосването на PDVSA чрез брокерска къща в България. Ще продължим борбата за защита на имуществото на Република.“ – пише  Карлос Папарони, в профила си в социалната мрежа Туитър уверявайки, че изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно.

Във втори туит депутатът предупреждава: „Припомняме на длъжниците на PDVSA, че ако тези сделки бъдат извършени, те ще бъдат обект на санкции от страна на общността и международно правосъдие и ще останат съучастници на най-голямата кражба, направена от PDVSA. Тези пари принадлежат на всички венецуелци, за възстановяване на Венецуела.“

„Спряхме узурпаторите от PDVSA, които искат да използват брокерска къща в България, за да продължат да ограбват парите на Венецуела. Те искат от длъжниците си да им превеждат пари по този начин, за да могат да ги получават в брой. Ние вече комуникираме с България! Те няма да откраднат нито долар повече!“- твърди Папарони, в трети пореден туит.

Николас Мадуро

По-рано пред седмицата ръководителят на парламента Хуан Гуайдо, който се обяви за временен президент на Венецуела, поиска от Уругвай да не разреши прехвърлянето на около 1 милиард долара, което, увери той, правителството на Николас Мадуро се опитва да направи.

 

„Те се опитват да се преместят от Бандес (Банката за икономическо и социално развитие на Венецуела)  пари, които са в една от сметките в Уругвай! Призивът ни към Уругвай да не позволи да стане съучастник в кражба на част от парите, които са между 1 и 1,2 милиарда долара” , каза Гуайдо пред репортери в парламента.

Според Хуан Гуайдо, правителството на Мадуро се опитва да премести ресурси от сметки в други страни, като той не е уточнил за кои страни конкретно става въпрос, но е заявил, че е бил информиран за това от членове на „високите кръгове“ на финансовата институция.

В този смисъл той увери, че ще бъде „много бдителен“ и ще предприеме „съответните действия“ в следващите дни.

На 15 януари Гуайдо, като водач на парламентарната опозиция пое инициатива да поиска 46 държави, които да не позволят на правителството на Мадуро да разполага с ресурси на Венецуела в техните страни.

Хуан Гуайдо

Чрез споразумение, гласувано от опозиционното мнозинство, Камарата призова 46-те страни да „дадат указания на регулаторните органи на финансовите си институции да забранят изрично всяко управление на ликвидни активи на венецуелската държава“.

Това се прави за да се „гарантира защитата“ на средствата на Венецуела в тези страни“.

Същата молба бе отправена и към частните банки на страни, по списък, в който освен 28-те държави-членки на Европейския съюз да и Аржентина, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Гватемала, Гвиана, Хондурас, Панама, Парагвай, Перу, Съединените щати, България, Русия, Китай, Турция и Арабските емирства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here