ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ЕДНИ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ

Париж, Рим, Барселона... Европейските градове са първи избор на пътешествениците и с право.

0
159

Малките градове на континента също са мечта – с красивата си архитектура и богата култура, но по-малки тълпи, с които да ги споделяте.

Ето някои от най-красивите малки градчета в Европа – от скромни рибарски селища до средновековни бази на хълмове:

Наричат ​​го холандската Венеция. На Гитхорн обаче му липсва едно важно нещо, което италианският град има в изобилие: свръхтуризъм. Както във Венеция, и тук животът се върти около водата, и тук няма коли в центъра, така че единственият начин да се придвижите е пеша или с лодка. Направете обиколка с лодка около сламените къщи, разположени на пълни с торф острови.

 

Гимараеш играе важна роля в историята на Португалия – той е обявен за първата столица на страната през 12 век, а средновековното му ядро ​​остава до голяма степен непокътнато, пълно с манастири, грандиозни стари дворци и рушащ се замък, кацнал на върха на скала. Както навсякъде в Португалия, местните пекарни правят пастел де ната, но тук трябва да опитате и местния специалитет: torta di Guimarães – сладкиш с тиква и смлени бадеми.

 

Пристанищните градове обикновено се славят като мръсни. Не и прекрасният малък Роскоф, разположен във френския регион Бретан, който дължи богатството си на морската търговия, включително износа на популярния червен лук. Днес това е център на таласотерапията, използваща морска вода за лечение на различни медицински състояния, както и красив бретонски град. Малки рибарски лодки се люлеят в малкото пристанище, в близост до по-голямото, откъдето фериботите тръгват за Плимут в Обединеното кралство.

 

Висящ на хълм близо до границата между Тоскана и Умбрия, Ангиари е истинска наслада – малък ограден с крепостни стени град, който се извива около себе си, вкопчвайки се в пейзажа. Това е пешеходен лабиринт от алеи и улички, пълен с грандиозни палати, построени от мистериозните наемници, които са живели тук през периода на Ренесанса. Научете повече за тях в Museo della Battaglia di Anghiari, който проследява историята на важна средновековна битка, състояла се в равнината извън града.

 

Прекрасният Нафплио се простира на Егейско море в Пелопонес, със своя венециански замък, издигнат във водата (всъщност тук има три замъка) и красив Стар град, извиващ се зад стари крепостни стени.
Това е първата столица на съвременна Гърция, така че има какво да видите. Археологическият музей съдържа предмети, датиращи от микенската епоха.

 

Старият мост в Мостар, построен от османците през 16 век, дълго време се смята за един от най-добрите образци на балканската ислямска архитектура. Извивайки се високо през река Неретва, това е една от най-известните забележителности на Балканите, като днес е спирка на Световната серия по гмуркане Red Bull Cliff Diving. Мостът е разрушен през ноември 1993 г. от хърватските сили по време на Балканските войни. Реконструиран е през 2004 г. и днес Мостар е любима дестинация в Босна и Херциговина и популярна еднодневна екскурзия от Дубровник, над границата с Хърватия.

 

Мазара дел Вало, Сицилия, Италия- Основан от финикийците преди близо 3000 години, градът е оформен от безброй култури – районът му Касба е подобен на северноафриканска медина, има силна общност от Тунис, заради което е по-вероятно да намерите кус-кус в менюто, отколкото паста.Неговата открояваща се атракция е Satiro Danzante, или танцуващ сатир – древна бронзова статуя, извадена от морето през 1998 г.

 

Красив исторически център, дървени къщи и здрави кули – Динкелсбюл има всичко. Той се намира на „Романтичния път“ на Германия – маршрут, известен със своите възхитителни градове.

 

Корчула, Хърватия – Местните казват, че авантюристът Марко Поло е роден тук, но венецианците оспорват това. Така или иначе, това е град от световна класа, с блестящи бели улици и сгради, изсечени от местен камък и с красива архитектура, завещана от венецианците, управлявали тук в продължение на векове.

 

Търсите сладко норвежко градче – отдалечено, мъничко и край брега. Нуждаете се от Рейне – радостта на Лофотенските острови, чиито красиви червени хижи са разположени в основата на скалисти планински върхове, които правят района кръстоска между Доломитите и Ха Лонг Бей.
Това е едно от най-зрелищните места в архипелага Лофотен – с удивителна гледка към островите и село Райнебринген.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here