ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ „РОДОПИ“ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, С. МАРКОВО

1
2125

Георги Цанков, председател на Общински съвет „Родопи“, посети училището в с. Марково по покана на директора г-жа Емилия Янкова и нейния екип. Целта на поканата- запознаване на учители и родители с ръководството на общинския съвет, както и изразяване на своята готовност да работят в екип за по- добри условия за децата, учещи в селото.

Г-жа Янкова не пропусна да разкаже за постиженията на своя екип, като припомни, че училището е спечелило два важни проекта-  проект „Училищният двор – зеленото сърце на нашето училище“ от Национална кампания „Чиста околна среда“ по ПУДООС – Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда и проект „За по-здрави деца“ от „Нестле България“ АД.

Директорът на учебното заведение уточни, че работи в посока спечелване на повече проекти, но разчита и на подкрепата на ръководството на община Родопи.

Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ е училище с потенциал. За последните четири години броят на децата е нараснал от 48 до  120, като Янкова запозна председателя на общински съвет, че е било необходимо да иска разрешение от Министерство на образованието за увеличаване броя на учениците в трети клас на над допустимия, тъй като в момента учениците са 27.

Очаква се и голям първи клас през месец септември. Във връзка с това, Георги Цанков изказа своята готовност да съдейства за воденето на успешна кореспонденция с кмета на Община „Родопи“ Павел Михайлов, за осигуряване на по- добри условия в класната стая на малчуганите, с оглед необходимостта от ремонтни дейности.

1 КОМЕНТАР

  1. Браво, въпреки, че това са държавни училища общината е хубаво да помага.
    Пожелавам на г-н Цанков да обиколи и другите училища за да се запознае и с останалите, дори и да няма покана ще е полезно за всички!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here