ПРАВЯТ НОВ СКОРОСТЕН ПЪТ ПЛОВДИВ-СМОЛЯН

0
156

Нов скоростен път ще се проектира между Пловдив и Смолян. Това съобщи министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов след срещата с областния управител Йордан Иванов и сдружение „Бизнесът за Пловдив“.

„На АПИ вчера е възложена нова задача да започне проектирането на изцяло нов скоростен път. Тази дестинация започва да се препълва. Ще проектираме изцяло ново трасе, не през дефилето с много завои“, обясни министърът, но предупреди, че няма шанс този път да бъде построен в следващите 4 – 5 години. На срещата в АПИ е присъствал и финансовият министър Асен Василев.

Последвайте ниПолезна ИнформацияПравят нов скоростен път Пловдив - Смолян с по-малко завоиНовиниИнформация

Министър Караджов не уточни откъде ще минава новото трасе, но отбеляза, че при проектното проучване ще бъдат разработени три варианта.

Трафикът все повече расте , включително към Рудозем и Ксанти и ще расте многократно,подчерта министърът.

За околовръстното шосе на Пловдив от Асеновградско до Пазарджишко шосе министърът каза, че пътят трябва да стане скоростен, но в момента няма актуална информация докъде са стигнали процедурите.

„На срещата в областната администрация съм поел ангажимент да се информирам по този въпрос и да изпратя е-мейл както на областен управител, така и на бизнеса на Пловдив. Пловдив е ощетен и трябва реално да стане удвояването на този път„, каза Гроздан Караджов. Той прикани община Пловдив да помогне с подробен устройствен план за пътната връзка между „Скобелева майка“ и Асеновградско шосе. Изпълнител е избран, но не е завършен ПУП.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here