ПП „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ“ ПОЧИТАТ СТАМБОЛИЙСКИ В СЛАВОВИЦА

0
2921

Днес в село Славовица, област Пазарджик, в местността Янини грамади, се провежда традиционния възпоменателен земеделски събор по повод гибелта на големия земеделския лидер, виден български политик и държавник Александър Стамболийски, министър-председател на България в периода 1920-1923 година, предаде репортер на Родопи-инфо от мястото на събитието.

Тази година на събора, по случай 96 години от гибелта на Стамболийски, в родното му село се събраха земеделци от цялата страна. Те заедно със симпатизанти и приятели на Земеделския съюз ще почетат живота и делото на държавника и водача на земеделското движение в България.

На събора днес присъстват председателят на партията Петя Ставрева, почетният председател на Обединени земеделци д-р Анастасия Димитрова-Мозер и членове на националното ръководство, както и много гости начело с Мария Габриел – еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество, Емил Христов заместник-председател на Народното събрание, Тодор Петков – зам.-председател на СДС, лидери на партии, синдикати и браншови организации.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here