Поредният успех на НЧ „Родопска искра 2020“ Лилково

0
530

На 16 март в град София се проведе официална церемония на която обявиха одобрените проекти на 8-то издание на „Vivacom регионален грант“.

14 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща стойност 62 758 лв. в 8-ото издание на Vivacom Регионален грант. Средствата ще бъдат използвани за реализиране на проекти в областите образование и опазване на околната среда в рамките на една година. С грантовете дарени в осмото издание на инициативата, общата стойност на сумата, с която Vivacom подкрепя гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лева. Средствата са в полза на 108 проекта, на 98 организации от 81 населени места.

Проекта „Планината учител и вдъхновител“ на Народно читалище  Родопска искра – 2020, с. Лилково ще бъде подкрепен в рамките на инициативата на мобилния оператор.

„Планината учител и вдъхновител“ цели по забавен и креативен начин да стимулира деца и възрастни да опознаят планината и гората, застрашените видове и начините за опазването им.

От читалището в Лилково споделиха радостната новина чрез пост в социалните мрежи:
“В конкуренция от общо 360 проекта, само 14 са отличени и нашият е между тях. Успеваемостта при кандидатстването е под 1%.
Щастливи сме изключително много, че сме в този малък процент!
екретарят на читалището – Милена Харизанова присъства на тържественото събитие, за да получи наградата от името на читалището, като част от 14-те победители!
Проектът ни е с екологична насоченост и включва много на брой и разнообразни активности, всички с „вход свободен“! “

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here