ПОРЕДНА ПОДИГРАВКА С ЖИТЕЛИТЕ НА С. БРЕСТОВИЦА

На 24 април от 17 часа жителите на Брестовица готвят нов протест, като ще затворят Околовръстния път на Пловдив и „Пещерско шосе“.

0
1065

В национален ефир, управниците на община „Родопи“, отново излъгаха своите работодатели данъкоплатците. Цялата сценка беше като грозно дежа вю на протестите от март месец 2022 год. Тогава отново всички институции тръбяха, че проблемът е на крачка от решението. Днес две години по-късно „грамофонът“ на община „Родопи“ въртеше същата плоча и то на същата писта.

В момента обаче няколко хиляди жители в с. Брестовица разчитат на вода за питейни нужди, готвене, социална кухня, детски градини и всичко останало само от няколко водоноски или пък наливат вода от планински извори в туби. Причината отдавна е известна – във водата, която тече през чешмите са установени нива на манган много над допустимата норма и РЗИ издава забрана за консумация още през 2020 год.

На поставения днес въпрос към гл. инж. Йордан Чемишев от ВиК – Пловдив, в ефира на Нова ТВ, в предаването „Здравей България“ – „Опасна ли е водата, която тече от чешмите на хората и годна ли е за консумация?“

Той заяви, че: „Към момента водата не е с питейни качества, но дали е опасна РЗИ трябва да каже“!

Въпреки, че за момента няма категоричен отговор дали водата е опасна или не, с просто око е видно, че е негодна! Независимо от всичко това обаче, сметките за използването й не спират да пристигат!

Интересен парадокс е, че протеста се проведе на новизградения площад за над 2 милиона и половина лева, на който шефа на ВиК-то хвалебствено развяваше листче гордеейки се, че заема от 2 милиона и половина лева, за да започне изграждането на първия участък най-накрая е уреден.

Всичко това се случва на фона на модерния новоизграден акведукт, от който неспирно бликаше вода, през цялото време.

Дали това съоръжение е  направено умишлено, за да бърка всеки ден в най-дълбоката рана на брестовичани или просто е поредната инсталация изградена без никаква приоритетна мисъл за проблемите на хората от селото, оставяме на вас, сами да прецените.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here