Пореден скандал в Община “Родопи“ заради ул. “Васил Левски“ в Първенец

0
3471

Община “Родопи” отново е подложена на скандал, благодарение на сегашния й кмет Г-н Михайлов. В социалните мрежи, само преди часове, Г-н Гимишев предостави информация, която разкрива поредица от събития и факти, свързани със съмнителните действия на кмета. Също така се осветяват необичайните му методи и опити за налагане на решения в Общински съвет. Освен това той прави опит за прехвърляне и вменяване на вина на най-сериозния му претендент в битката на предстоящите избори Г-н Цанков.

Става въпрос за скандалната сесия, свикана от днес за утре от кмета Павел Михайлов, на която в дневния ред има само ЕДНА единствена  точка, касаеща ЕДНА единствена улица. Според думите на г-н Михайлов, г-н Цанков и други съветници нарочно не са се появили на сесията, за да  я саботират. Това измества фокуса от по-важните въпроси:

С каква цел са отишли присъстващите?

Защо за три години, откакто е гласуван ремонта на улицата, не е внесен като точката за гласуване на редовна сесия?

„Има извършени множество дейности, като са налице и редица разминавания в суми и обявления, меко казано НАРУШЕНИЯ на закона за публичните финанси!

От началото на юли започва рекета и използването на различни хватки срещу общинските съветници за вкарването и гласуването на точка в общински съвет, която е с реалните суми и дейности по ПРЕДВАРИТЕЛНО проведената обществена поръчка!“- споделя г-н Гимишев.

С напредване на времето, а може би и с присъствието на Агенция Държавен Финансов Контрол в Родопи, губенето на контрол и покачването на напрежението покрай настоящия кмет на общината започна да се усеща все повече. Стига се до там, че съветници от групата на БСП и др. свикват извънредна сесия, именно с една единствена точка ул. “Васил Левски“ в Първенец. На сесията са доведени и хора живеещи на тази улица. На видео в социалните мрежи ясно се вижда държането на назидателен тон и сметка от страна на г-н Павел Михайлов, за това кой присъства и кой не от съветниците! Кмета Михайлов, едва ли не като тартор притиска съветниците задължително да гласуват ЗА! Единствената точката бе предложена за прегласуване няколко пъти.

В конкретния случай, вместо г-н Михайлов да напомня на общинските съветници за положената клетва, чрез постове в профила си, дали не е необходимо някой да напомни на г-н Михайлов закона и правилника на ОС?

“Освен това кметът е изпълнител на Решенията на Общинския съвет, а не обратното.”

Споделя г-жа Вълчанова в нейна публикация.

 

След края на сесията кмета поиска от съветниците на БСП отново да предложат точката за прегласуване с допълнителен текст „Предварително изпълнение“ – за да започне работа по улицата от утре, демонстрирайки явно, че за тях е без значение законовия срок за влизане на решението в сила.

Във видеото ясно се чува как г-н Михайлов казва “пари има”. Това отваря още един въпрос към кмета. Защо от заложените в бюджета за 2022г. набелязани проекти са изпълнени едва около 50-60%. Парите ги има да, но работата не е свършена. При положение, че толкова много проекти останаха на “перона” и гражданите на община “Родопи” останаха за пореден път излъгани с какво ул. Васил Левски в Първенец е толкова по-важна? Защо се свиква цяла сесия в последния момент за ЕДНА единствена улица при положение, че 40% от набелязаните проекти на общината за миналата година останаха незапълнени?

 

https://fb.watch/mWWgvxSakF/

Най-новата информация е за подготвян протест в Първенец, отново с цел натиск за гласуване на предложението на кмета! Тази информация беше услужливо публикувана, малко след като стана ясно, че не от вчера кмета плаща сериозни суми всеки месец от парите на данъкоплатците за PR статии и реклама.

Опитахме се да се свържем с подателя на имейла, който е изпратен до всички медии, за да разберем повече, но сякаш се оказва, че това е поредната димка, която г-н Михайлов се опитва да хвърли в очите на хората, за да се измъкне от така назряващия скандал.

Този скандал не само подчертава груботе нарушенията на закона за публичните финанси, но и разкрива атмосфера на натиск и манипулации сред общинските съветници от страна на един кмет, който се разпорежда с общинските съветници като техен господар.

Вижте повече информация в поста на Г-н Гимишев:

 

 

(plovdivskinovini.bg)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here