ПОПУЛЯРНИ ЛИЧНОСТИ, КОИТО ИЗБРАХА ДА ЖИВЕЯТ В ОБЩИНА “РОДОПИ“ – МИРОСЛАВА КАЦАРОВА

0
797

В поредната част от рубриката ни ще ви запознаем с невероятната българска джаз певица – Мирослава Кацарова.

Тя е родена  на 04.01.1971 година в град Пловдив, където завършва своето образование. Любовта на певицата към музиката датира още от ученическите ѝ години в езиковата гимназия в Пловдив. През 2000 г. излиза първият ѝ авторски албум „Бяло в бяло“. Огромна роля в неговото създаване има пианистът близък приятел на Мира, Румен Тосков – Рупето. За срещата и работата си с Рупето тя казва, че е съдбовна и че той винаги ще си остане нейният най-голям учител по музика. Джаз певицата има щастието да работи с някои от най-добрите български музиканти, част от които, като Веселин Веселинов – Еко и Христо Йоцов, са с нея от самото начало.

През 2012 г. Мира издава своя втори студиен албум Vuelvo al sur, в който кани на музикално пътешествие на юг, към родината на боса нова, танго и латино джаза. Когато не е на сцената, гласът ѝ може да се чуе на честотата на радио Джаз ФМ, в авторските ѝ предавания Дезафинадо и Singin’ n Swingin’. Всяка седмица Мира споделя със слушателите на радиото най-добрите примери от света на красивия латино джаз и представя най-забележителните гласове от световната сцена.

Кадифената джаз певица Мирослава Кацарова сменя Пловдив с Пловдивския Бевърли Хилс. Гласовитата чаровница заживя в красива къща в село Марково. Музата е споходила Мирослава в хасиендата в тузарското село и тя вече е готова с новите си парчета. Според нейни близки, тя е изключително щастлива в новото си битие в Марково. Радва се на живота и твори в обкръжението на съпруга си и 6-годишната си дъщеричка Божана, която е тръгнала по нейните стъпки. Малката свири на пиано и учи френски.

Мира вярва на интуицията си и се вслушва в нея. Така избират със съпруга й мястото с двата дъба в село Марково, „които имат много силна енергия“.  По съвет на архитекта събарят старата къща и строят нова – с големи прозорци и тераси, с камина в центъра и с пространства, които общуват помежду си. Холът, трапезарията и кухнята са обединени, така че когато домът се напълни с хора, всички да участват в готвенето, сервирането, разговорите. Къщата се обитава дори и през зимата и като място, което събира приятелите далеч от големия град, има много легла за преспиване и много жилетки за всички, подценили планинските ветрове.

Част от двора на къщата им в село Марково

Мирослава Кацарова е певица, която притежава глас, в който можеш да се влюбиш, с който можеш да танцуваш, глас, който те кара мечтаеш. Винаги имаме огромно желание да я слушаме, за да ни разкаже за очарованието на музиката и да ни открехне вратата към своя свят, за да си откраднем късче от нейния позитивизъм. “– споделят част от нейните фенове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here