„Помним, за да предадем“ събра стотици гости и изпълнители в Крумово

0
238
В Крумово се проведе третото издадние на Фолкорния фестивал „Помним, за да предадем“, където присъстващите имаха възможността да се насладят на над 400 участника, повече от 30 групи и индивидуални изпълнители от 12 общини от област Пловдив, Пазарджик, Хасково и Смолян.
На 16-ти юни всички те представиха красивия и уникален български фолклор от близки и далечни красиви кътчета на България – от с. Белащица – Родопите до с. Каравелово – Карлово; от с. Ветрен дол – Септември до с. Виево – Смолян; от с. Змеица – Доспат до с. Българин – Харманли.
На сцената се представиха и всички самодейци от НЧ “Алеко Константинов“ село Марково. Децата от ДТС „Лудория“ , ТК „Лудория“ и изпълнителите от ПГ „Лазарица“ се представиха отлично.
Целта на фестивала е да поддържа интереса на обществото към традиционното фолклорно изкуство, да утвърди неговото присъствие в съвременния живот и да предостави възможност за обществена изява. Да насърчава интереса на младото поколение към фолклора и да приобщава нови изпълнители, които да продължат традициите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here