ПОЛИТОЛОЗИ: ГЕРБ СА В ПО-ТЕЖКА ПОЗИЦИЯ ПРЕДИ ТЕЗИ МЕСТНИ ИЗБОРИ, В СРАВНЕНИЕ С ПРЕДИШНИТЕ

0
1884

ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно предишните. Около това мнение се обединиха политолозите Румяна Коларова и Първан Симеонов в ефира на Нова телевизия „Здравей, България“.

Сценарият на Конгреса на ГЕРБ беше направен така, че да не се изнасят никакви вътрешни конфликти, така че да се запази импулсът, който партията получи на европейските избори. Като че ли сценарият беше силно консултиран със западноевропейските партньори на ГЕРБ в смисъл, че той възпроизвежда процедурите, които се спазват в европейските партии при подобна ситуация, заяви политологът Румяна Коларова. Според нея ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно предишните. ГЕРБ са в по-тежка позиция съобразно големия успех, който имаха на предишните местни избори, но една партия преценява своя успех не спрямо предишните избори, а спрямо целта, която си поставя предизборно, каза още Коларова.

Политологът Първан Симеонов заяви, че отстраняването на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в партията не е неочаквано. Още в разгара на „Апартаментгейт“ стана ясно, че Борисов ще използва отдалия му се случай, за да изтласка Цветанов и да си върне контрола върху партията. Това се случва. Нищо неочаквано. Чак да го изгони от партията – не бива.

Той коментира и предстоящите местни избори. И според него партията на управляващите се намира в по-трудно позиция спрямо предишните местни избори. В трите най-големи града, ГЕРБ е в малко по-трудна позиция. Въпросът на ГЕРБ са балотажите. Ако се стигне до балотажи и БСП и СДС успеят да издигнат кандидатура, която да събере антивот – това може да е проблем. Борисов трябва да измисли нещо креативно и според мен той е намислил нещо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here