ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ: ИНТЕРНЕТ НА СЕЛО – ОТ ИЗБОР НА ДОСТАВЧИК ДО НАЧИНИ НА СВЪРЗВАНЕ

0
4618

Добрата новина към днешна дата е, че в по-голямата част от българските села има интернет и то с не лоши характеристики, съобщава selo.bg!

Според официалната статистика България е на първо място в Европа по изградена мрежа и обезпеченост с интернет в селата. В 84.1% от селата има достъп до високоскоростен мобилен интернет, а в 32% от тях през последните години има изградени и оптични (кабелни) връзки за високоскоростен интернет. Много малко са селата, в които няма обхват за интернет, като това са главно села, сериозно отдалечени от инфраструктура и градските центрове.

ВАЖНО ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ИНТЕРНЕТ НА СЕЛО!

Ако все още нямате интернет, по една или друга причина, и сте решили да прекарате такъв има няколко стъпки и полезни съвети, които трябва да спазвате.

  1. Проверете за доставчик на оптичен интернет. Дори да сте първия поръчал, в много от селата вече има изградени разпределителни кутии за оптичен интернет и можете да бъдете бързо свързани. Това е бъдещето на интернета в селата.
  2. Проверете мрежовото покритие на вашия мобилен оператор – това е друга възможност за интернет на село – с „бисквитка“ или „интернет флашка“.
  3. Макар и като най-евтин вариант интернетът през сателитните чинии на доставчици на кабелна телевизия трябва да ви е най-крайна възможност. Проблемът е, че при лошо време, придружено със силен вятър, има опасност приемателната чиния леко да се премести, в една или друга посока. Така ще загубите връзката си с интернет и ще трябва да правите пълно пренастройване.
  4. Специалистите съветват да избягвате да изграждате системи за препредаване на Wi-Fi интернет. Това вече е техническо остаряло решение, по-скоро използвайте възможностите на мобилния интернет през вашия смартфон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here