ПОКАЗНИЯТ АРЕСТ НА ЛАЛЬО РАЛЕВ ЗАРАДИ 60 000 ЛЕВА

Готвят още арести в Пловдив - зам.-кметът Кацарски и шефът на обществените поръчки на разпит в КОНПИ

0
2177

Лично премиерът Бойко Борисов е дал „зелена светлина“ за ареста на кмета на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев, твърди сайта pik.bg.

Според информация от източници на ПИК още преди около четири месеца министър-председателят е повикал шефа на КОНПИ Пламен Георгиев и му е връчил папка с уличаващи документи за Ралев.

Според съдържанието на папката ставало дума за изнудване на виден строителен предприемач. Вбесен от наглия рекет той отишъл при Борисов и му разкрил всичко за искания подкуп.

Въпреки, че Ралев е от ГЕРБ, премиерът наредил на Пламен Георгиев да се действа бързо и да се съберат необходимите доказателства за престъпната дейност на кмета.

След зелената светлина от премиера от КОНПИ стартирали мащабна акция с проследяване и подслушване на Ральо Ралев и неговите съучастници. А вчера се е стигнало до реализация – Ралев е бил арестуван във фитнес зала в града, както Родопи-инфо съобщи по-рано.

С 60 000 белязани лева, собственост на антикорупционната комисия пък е бил спипан и закопчан посредникът, а заедно с него са задържани още четирима съучастници и помагачи.

Аферата е същата като на Иванчева – районен кмет, който изнудва строителни предприемачи и прибира тлъсти рушвети, обобщават разследващите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here