Жители на село Марково и Първениц инициираха подписка за подаване на сигнал до прокуратурата срещу кмета на община „Родопи“ Пламен Спасов за безстопанственост, във връзка със смъртта на петнадесет годишния Ангел, от с. Първенец, който се удави във водоем край Марково.

В сигнала си до прокуратурата в Пловдив жители на Марково ще поискат кмета Спасов да бъде подведен под отговорност

заради безстопанственост, в следствие на която е настъпила смъртта на човек.

Язовирът над Марково е общинска собственост и от години е неохранявана зона, което доведе до смъртта на дете преди дни.

Според източници на „Родопи инфо“ през годините е имало 2 докладни от бизнесмена Георги Георгиев, собственик на „Агро АСУ”, който е искал да вземе въпросния язовир под наем, да го облагороди и стопанисва, но е получил на два пъти отказ от кмета Спасов.

Получава се нещо като „Параграф 22“! Общината, която е задължена по закон да пази и стопанисва всички водни съоръжения, които са общинска собственост  не спазва закона. Нито ги пази, нито ги стопанисва! Но когато има интерес към някой язовир от страна на местни бизнесмени, ако „не са симпатични“ на кмета Спасов се прави всичко възможно желанията им да не бъдат удовлетворени.

Според хората от Първенец и Марково е крайно време прокуратурата да се намеси, за да бъде сложен край на безхаберието от страна на кмета Спасов, който  бяга от реалните проблеми, но там където може да извлече някакви дивиденти е първи!

За проблеми, подобни на тези, довели до смъртта на 15 годишния ученик от Първенец алармираха и жители на Белащица, които твърдят, че положението на водоема до тяхното село е в същото положение като този в Марково.

Родопи-инфо разполага със сведения, че за язовира до Белащица инвестиционни намерения до Общината са били подавани от бизнесмена Малек Насер. Той също е получил мълчалив отказ от администрацията на кмета Спасов, без мотиви.

Белащенци алармират обезпокоени, че до въпросния язовир в селото освен съществуващите къщи се изгражда и вилно селище с около 90 жилищни постройки, което ще създаде допълнителни предпоставки за тревога относно здравето и сигурността на децата, които ще дойдат там.

Предишна статияПО КОЕ ВРЕМЕ ОТ ДЕНЯ Е НАЙ-ДОБРЕ ДА СЕ ПИЕ КАФЕ?
Следваща статияБСП НА НИНОВА И БСП НА „ДРУГИТЕ”
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

4 КОМЕНТАРА

  1. Такива са журналистите в този сайт, не им пука от гербераски тролове! Ако е верен анонса за появата на този сайт най-накрая шайката на Спасов и Бочукова ще си намери майстора. Успех в това добро начинание. Отдавна имаше нужда от сайт – остров на свободните мнения на обикновените хора.

    • Дай Боже ,в община Родопи убива хора! Нищо не ги трогва само да са на власт !

  2. Гинке, първо да вземеш да се научиш да пишеш грамотно, пък тогава да даваш квалификации за новини! Новината си е абсолютно истинска. Откъде знам ли? Ами, защото се подписах вече.

  3. Що за „журналисти“ сте в този сайт?!!! Имали информация хахах Фалшиви новини като тази под път и над път….!!!!!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here