ПРОБЛЕМИ С ТРАНСПОРТА В ОБЩИНА “РОДОПИ“ СЕ ОБСЪДИХА НА СРЕЩА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

0
426

Ще има ли транспортна услуга до и от населените места от община „Родопи“ и ще бъде ли изпълнявана качествено. Този въпрос бе поставен по време на среща в Областна администрация от представители на община „Родопи“ с екип от отдел „Транспорт“ на община Пловдив и превозвача Веселин Дошков.

От община „Родопи“ твърдят, че получават сигнали за закъснели автобуси и пропуснати курсове. Оплаквания са постъпили от живеещи в Марково и Брестовица.  Обследване на община Пловдив също е доказало, че някои курсове не се изпълняват. От своя страна г-н Дошков заяви, че по време на епидемията от Ковид-19 пътникопотокът е намалял значително и някои курсове са станали нерентабилни.

„Разписанието трябва да бъде съобразено с реалните нужди на хората и пътната обстановка“, заяви областният управител Ангел Стоев и допълни, че транспортната схема трябва да бъде гъвкава.

„Преговаряме с г-н Дошков и евентуално ще поискаме от Областна администрация договорът с превозвача да се удължи с още 6 месеца, ако той изпълнява качествено услугата“, заяви зам.-кметът по транспорт на община Пловдив Тодор Чонов.

На практика от това ще зависи транспортното обслужване на близките до Пловдив Марково, Първенец и Храбрино. Г-н Дошков заяви, че очаква допълнителна субсидия, свързана с ковид-пандемията и ще продължи да изпълнява договорените с община „Родопи“ маршрутни разписания.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here