По страхотен начин децата от “Родопи“ отбелязаха един от големите Богородични празници

0
314

На 21 ноември Българската православна църква отбелязва един от големите Богородични празници – Въведение на Божията Майка в храма, честван и като Ден на християнската младеж и семейство.

За да не забравяме християнските традиции, да имаме основните познания за историята, възникването и развитието на християнството, учениците от училищата в “Родопи“ отбелязаха празника чрез различни събития.

Децата от клуб „Християнски ценности“ към ОУ “Пенчо Славейков“ в Белащица, отново спазиха традицията и отбелязаха Деня на християнското семейство, като пресъздадоха притча за въвеждане на тригодишната Мария в църквата.
Събитието се осъществи благодарение на съвместната организация на храм „Св. Козма и Дамян“, детска градина „Ралица“ и НЧ „Просвета“ и разбира се, учениците от I и III клас, участващи в клуба, заедно с техния ръководител – г-жа Й. Петкова и класният ръководител на I клас – г-жа Р. Миткова, която освен подготовка на учениците, ръчно изработи сценичните костюми за представлението. А специален гост участник бе, Елица Йоргова, родител на ученик от 1 клас, коятo изпълни източно православна молитва ,,Святий боже“.
Учениците от ОУ “Неофит Рилски“ в Ягодово празнуваха като едно голямо задружно семейство. Всички заедно- деца, учители, родители и приятели пяха, танцуваха, рецитираха и така накараха всички присъстващи да почувстват празника със сърцето си.
В деня на християнския празник „Въведение Богородично“ учениците от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ Първенец взеха участие в 9 Национален конкурс на Пловдивска света митрополия със своите рисунки и литературни творби.
Празника отбелязаха и по-малките ученици от Първенец. Чрез различни инициативи, като проекти, рисунки и стихотворения те показаха уважението и любовта си към своите родители.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here