Пловдивчанинът Валери Димитров отново прослави България

0
92

Вицесветовна титла в абсолютна категория за шихан Валери Димитров от 13-ото Световно първенство по карате Шинкиокушин в Токио и изключително силно представяне на целия български отбор! Два дни изпълнени с много емоции, напрежение и множество съдийски грешки, които за пореден път издигнаха японски състезатели като най-добрите в света по карате Шинкиокушин, съобщиха от пловдивския АСКК Тракия.

Ето какво още информираха от клуба относно представянето на нашите каратеки:

Шихан Валери Димитров нашият феномен, нашият каратека, който изправи цялата зала в Токио на крака и накара цял свят да го аплодира. Единствения, който е 22 пъти Европейски шампион, 3 пъти световен шампион по категории /2005г, 2009г и 2013г./, 3то място на световното първенство в отворена категория  през 2007г. и 2 пъти четвърти на Световното първенство в отворена категория /2003г и 2019г/ остана неоценен от съдиите, които го оставиха втори от 132-мата каратеки от 45 страни от 5 континента.

Шихан Валери Димитров показа истинското лице на карате, прекрасно изиграни, раздвижени и красиви срещи изпълнени с нокаути накараха публиката  да го аплодира и да кънти „В А- Л Е -Р И“, когато съдийските флагчета бяха вдигнати в полза на новия световен шампион – Кембу Ирики от Япония.

Нашето момче, нашият шампион остана в сърцата на всички, които  го наблюдаваха като първи и единствен в света на карате Шикиокушин, въпреки че съдиите решиха да го закичат със сребро.

Шихан Валери Димитров за пореден път написа историята на Шинкиокушин, жалко че политиката на Световните първенства е такава и фактологията ще покажат друго.

Сенпай Калоян Ташев се нареди сред 32-мата успешно преминали през първия ден каратеки, побеждавайки Филип Хайдук /Полша/ и Юрий Игумнов /Казахстан/, но във втория ден отпадна от новия световен шампион Кембу Ирики /Япония/.

Останалите наши каратеки сенпай Фатих Фаик и сенпай Иванка Попова, които  напуснаха международното татами още в първия ден след като бяха тотално ощетени и недооценени от съдиите.

Сенпай Фатих Фаик изигра отлична първа среща реализирайки 2 вадзарита срещу  Мартин Товайе (Белгия), а във втори кръг се изправи срещу Анджей Кинзерски (Казахстан). С него игра две продължения. Срещата бе изключително равностойна, а в края и за огромно съжаление имаше неотчетено вадзари за Фатих, което съдиите пропуснаха и срещата бе присъдена на казахстанеца.


Сенпай Иванка Попова показа отличен дух и тактически добре построена игра. В пръви кръг победи Юно Шимицу /Япония/ като съдиите направиха опит да я спрат,  но поредицата от джодан хидза гери и неспиращите удари на Иванка Попова не  позволиха това да се случи още в първи кръг.

В следващия кръг жребият я изправи отново пред японка – Рен Мизутани, с която игра и продължение и размяната на удари бе неспирна, но съдиите решиха и приключиха пътя на нашето момиче.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here