Пловдив, Кърджали, Търговище и Хасково с нови областни управители

0
113

Проф. д-р Христина Янчева е новият областен управител на Пловдив, съобщават от Министерския съвет. Дългогодишният ректор на Аграрния университет на Пловдив поема командването от инж. Илия Зюмбилев, който беше назначен преди година от квотата на ПП-ДБ.

Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 година е ректор на Аграрния университет в Пловдив, сочи решението на правителството от снощи.

При назначението си преди година Зюмбилев изтъкна като свои приоритети да се подобри качеството на живот на жителите на Пловдив и областта чрез ускоряване на процесите по проекта „Въча“ и изграждането на вътрешноградската железница S-ban, който да извежда пътникопотока от града към индустриалните зони в района. Тогава той беше председател на БЗНС.

Назначението на проф. Янчева е в комплект с още трима областни управители – на Кърджали, Търговище и Хасково. Със същото правителствено решение са освободени заемащите досега тези длъжности.

За областен управител на област Кърджали е назначен Ресми Мурад. По образование е финансист. От 2007 година е кмет на община Ардино.

За областен управител на област Хасково е назначен Мехмед Атаман. Той е народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е бил заместник областен управител на област Хасково, както и зам.-кмет на община Хасково.

Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище. Икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 г. до момента е директор на общинско предприятие в Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here