ПЛОВДИВ И ОБЛАСТТА – РЕКОРДЬОРИ ПО ФИНАНСИРАНИ ЕКОПРОЕКТИ

0
1994
Growth green business money investment prosperity concept

Близо 50 екопроекта ще бъдат финансирани през тази година в Пловдив и областта. Проектите са одобрени в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда“ в традиционния годишен конкурс „Обичам природата – и аз участвам”, проведени от МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Одобрените проекти за област Пловдив тази година са рекорден брой. Те представляват повече от 10% от тези, които ще се финансират за цялата страна. Бенефициенти са общини, кметства, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие. За реализиране на всеки класиран проект се предоставят до 10 000 лева (с ДДС) за общини и кметства и до 5 000 лева за учебни заведения.

С общинските проекти се цели реновиране и създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.

Одобрените разходи на учебните и детски заведения и комплекси са за озеленяване, спортни уреди, съоръжения за игра на открито, създаване на еко-кът, информационни брошури, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия.

Първенец по спечелени проекти е община Пловдив, в която ще има възможност да се реализират 8 екоидеи, 6 проекта печели община Стамболийски, по четири – Перущица, Карлово, Асеновград и Родопи. Средства ще получат общините Хисар и Калояново. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here