ПЛАШИ ПЕЙО ГАРГИТЕ!

4
4224

„Бездарният управник е като короновано магаре“ – арабска пословица

В безсилието си да сътвори нещо смислено, като кмет, в оставащото му малко време до края на мандата, Пламен Спасов изпада все по-често в комично-абсурдни ситуации, воден от желанието за някаква криворазбрана активност в периода до изборите!

Затова провежданите от него събрания „под егидата на ГЕРБ“ /според собствените му думи/ са типичен пример за трагичното съчетание на глупост, власт и активност от страна на въпросния господин. Обикновените членове на ГЕРБ най-вероятно изпитват същото, което и всеки нормален човек – срам от поведението на кмета Спасов.

На последното събрание, което проведе, с хората от обкръжението си, в Цалапица, г-н Спасов… не счупи, ами направо взриви тъпомера, демонстрирайки абсурдно, дори според мнозина, просташко поведение, което никак не отива на един кмет на община.

Настанявайки се на трибуната, в читалището в Цалапица, кметът забеля сред рехавата публика в залата общинския съветник от ФОРОР Васил Гюрдиев. Това явно му докара някакъв душевен дискомфорт, защото кмета Спасов се обърна към него с думите: „Ей ти, фурораджията, за Родопи-инфо… знаете ли кой отговаря за Родопи-инфо, че ще влизаме в съда тия дни, поне да не го търсим чрез съдия?“.

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!

За ситуация като тази българският народ има един хубав ироничен израз – „Плаши Пейо гаргите“*, който идеално кореспондира с поведението на господин Спасов в дадения случай! Толкоз по въпроса със заплахата, че сме щели „тия дни да влизаме в съда“.

Останалото са дълбоки и непреодолими комплекси на един незначителен човечец озовал се по случайност там където не му е мястото! Липса на елементарно възпитание, много ниска култура на общуване на публични места и най-вече самозабравяне до степен, че да си позволиш подобно недопустимо поведение.

Да се обърнеш публично към уважаван член на местната общност, който е   легитимно избран за общински съветник, с думите “Ей, фурораджията…“ е такава липса на нормално мислене за последствията, че е все едно да отвориш Кутията на Пандора. Защото това непростимо обръщение  на публично място е обида не само към г-н Гюрдиев?! Това е обида към всички жители на община „Родопи“, които са му гласували доверие да ги представлява в местния парламент.

И от тук нататък, всеки общински съветник или обикновен гражданин има правото да нарича въпросния самозабравил се кмет с каквито си епитети поиска, воден от стародавния български принцип „Каквото повикало, такова се обадило!“.

„Дай на глупавия власт и му гледай сеира.”, казва друга българската поговорка.

„Сеирът”, обаче, струва на живеещите в община „Родопи“ прекалено много изгубено време. А времето , както всички знаем е единственият актив на земята, който не подлежи на възстановяване.

Накрая искаме съвсем добронамерено да припомним на г-н Спасов, че най-страшното пиянство на света е жаждата за власт – опиеш ли се от нея, ще изтрезнееш едва, когато паднеш в пропастта!

Който разбрал, разбрал!


* „Плаши Пейо гаргите“ е израз, който се използва, когато някой напразно и най-вече безуспешно се опитва да сплаши някого!

4 КОМЕНТАРА

  1. Снощи кмета Спасов беше в село Белащица. Потресена съм. Как по дяволите това недоразумение е станало кмет?

  2. Била съм на събрание на Спасов и недоумявам как този човек може да е кмет изобщо. Нито изказът му е изказ, нито мисълта му тече гладко, спира по средата на изречението, започва нещо друго, говори несвързани неща…… ямно иска да каже нещо, но устата му сякаш няма връзка с главния мозък.
    Объркани мисли на объркан човек. Типично поведение на индивид, който не е на мястото си и осъзнава това, но отчаяно се опитва да убеди всички, че точно той е човекът :)))

  3. Пламен Спасов никога не е блестял с интелектуални заложби. А когато акъла ти е къс, както казваше баба ми, вероятността да се самозабравиш дотолкова, че да плашиш гаргите е много голяма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here