План 2027: Община Стамболийски инвестира 10 млн. лв. в инфраструктура

0
188

“10 млн. лева ще инвестираме до края на мандата в ремонти, проектиране, инфрактруктура“, обяви кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев.

До 2027 година ще се заложи на инфраструктура: Ремонт на улици, тротоари, пътища, обяснява управникът.

 

В Куртово Конаре ще бъдат инвестирани над 1 милион лева в ремонт на улици и тротоари, поливна система на централния парк, ремонт на покрива и голямата зала на читалището, водородна инсталация за отопление в детската градина, футболно игрище, LED лампи.

Заложени са над 1 милион лева и за Ново село за проект за канализация и пречиствателна станция, ремонт на улици, път с мост зад читалището, LED осветление, вътрешен ремонт на читалището и футболно игрище.

За Йоаким Груево има осигурени над 650 000 лева за LED осветление, водородна инсталация на детската градина, футболно игрище и приключване проектирането на улиците. За Триводици сумата е 900 000 лева за ремонт на улици, водородна инсталация за детската градина, LED осветление, футболно и баскетболно игрище.

 

Ново село и Триводици ще имат своите проекти за канализация, а в Куртово Конаре са готови проектите и чакат строително разрешение.

За Йоаким Груево е готов проекта за ремонт на всички улици, като там се ще кандидатства за финансиране.

“През следващите пет години ще поддържаме направеното досега и ще инвестираме основно в инфраструктура в цялата община. Знам колко са зле по селата и улиците, и тротоарите, и отводняването и колко е необходима канализацията. Знам проблемите и на селата, и на общинския център. Знам и за Дорутлийски квартал, и за Новия квартал зад поликлиниката, и за Партизана. Направихме много, но не е достатъчно.“- казва още Мараджиев.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here