ПЕНСИОНЕРИ ОБРАХА 22 МИЛИОНА ОТ ПОЩЕНСКИ КЛОН

Руските Бони и Клайд потъват в дън земя след обира, а разследващите предполагат, че вече са в топлите страни

0
2341
При претърсването на къщата на обирджиите полицията се натъква на снимки на красиви плажове някъде в топлите страни

От пощенски клон в Челябинска област, в нощта на 10-ти срещу 11-ти февруари са били откраднати повече от 22 милиона рубли и 37 000 долара, съобщава пресслужбата на регионалната полиция.

Отделът на Министерството на вътрешните работи на Русия съобщава, че престъплението е извършено в град Усть-Катав, който е център на едноименен регионален административен център в Челябинска област.

Откраднатите пари са били предназначени за изплащане на пенсиите в града.

В нощта на обира алармата не се е включила, а ключалката на вратата на касата, както и тази на сградата не са били разбивани.

След извършване на спешни оперативно-разследващи действия от полицията стигат до заключението, че пощенската служба е ограбена от местните жители Арсений Петрович Бирюков, роден през 1948 г. и съпругата му Елизавета Павловна Бирюкова, родена през 1950 г.  Установено е, че Елизавета Павловна работи като пощальон в Уст-Катав и има достъп до каса.

Според видеозаписи от камери за наблюдение става ясно, че в 20:15 ч. един възрастен мъж отваря вратата на пощата и след 15 минути си тръгва от там с 9 сейфа. На изхода го чака кола модел ВАЗ 21011. Твърди се, че зад волана е била съпругата Елисавета Бирюкова.

По-късно от изявлението на полицията става ясно, че това превозно средство е преминало границата на Руската федерация и Казахстан на магистрала М36 на 11 февруари в 6:30 ч. Граничните служители от руска страна не проявяват никакъв интерес към пенсионерите и ги пропускат безпрепятствено. На казахстанската граница възрастните хора също са пропуснати без проблеми.

Понастоящем местонахождението на пенсионерите не е известно.

Колата е намерена изоставена в близост до селището Карабалик, след което следите на пенсионерите обирджии се губят.

Според местните жители една възрастна двойка е взела такси и е заминала за град Костанай.

При претърсването на къщата на Бирюкови полицията се натъква на снимки на красиви плажове някъде в топлите страни, както и на 17 грама марихуана. Разследващите проверяват всички полети за свободни от визов режим страни за руснаците, като Доминиканската република и Тайланд. Търсенето все още е без резултат, сякаш руските Бони и Клайд са потънали вдън земя.

Освен това сътрудниците на полицията се опитват да разберат откъде в пощенския клон на  Уст-Катав са се появили тези 37 хиляди долара.

От пресслужбата на руската публикация съобщават, че средствата и материалните активи, с които работи пощенската служба на Русия са застраховани и всички задължения към клиенти са изпратени изцяло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here