Пътници бяха принудени да чакат в жегата на гарата в Крумово

0
405

Българските държавни железници могат и да уморят пътник в жегата от близо 40 градуса тези дни, заради неразбории в графиците и пълна липса на организация покрай променените графици заради ремонта на Централна гара и събарянето на Бетонния мост.

Кошмарът първи изпитаха вчера пътници от Димитровград и Хасково, които бяха принудени да чакат на гарата в Крумово и всеки „се спасяваше поединично“, съобщи читател омалял от чакане и жега под безмилостното юнско слънце.

„Ново от цикъла „Приключения с БДЖ“. От Димитровград за Пловдив влакът спира на гара Крумово и отказва да тръгне повече. След 50 минути жега кондукторът казва, че има авария и не се знае кога и дали ще се оправи. След още толкова казва: „Слизайте, идва автобус.“ Няколко стотин души слизаме и на пътя без никаква сянка чакаме автобуса. Той идва след половин час, но шофьорът отказва да ни качи. Било му казано, че курсът е за Асеновград. За справка – пътници за Асеновград няма, но той стои и си ги чака. Разбирайки, че няма да се разбере с него, началник гарата звъни и след малко нарежда: “ Обратно към влака, оправили са аварията!“ По пътя обратно с учудване осъзнах, че никой от пътниците не беше раздразнен, нито изненадан.
Накрая чух: „Thank you for choosing Bulgarian Railways!““, пише  Дилян Вълев.

 

Кадри: Дилян Вълев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here