ПЪРВИЯТ ГРАДСКИ КЪМПИНГ У НАС Е В ПОКРАЙНИНИТЕ НА ПЛОВДИВ

0
1361

За българите къмпингуването традиционно е свързано с природата – на планина или на морския бряг.

Глемпинг & Мотел „Алианс“ е първият по рода си опит за модерен градски къмпинг в България.  „Искаме да покажем и друга алтернатива на къмпингуването – в градска среда, с всички удобства, предимства и разнообразни възможности, които големият град предлага, и все пак със свободата да отседнеш на свое място, далеч от градската суматоха“, споделя неговият собственик г-н Антон Кьосев, цитиран от camping.bg

За създаването на Глемпинг Алианс неговият екип са черпили идеи и вдъхновение от градски къмпинги в Западна Европа. Къмпингът е уникален за България и не само, с това, че работи без рецепция и достъпът до всички платени зони е с QR код. Целта е туристът да плаща само това, което ще ползва, а не фиксирана цена за дадена услуга. Гостите имат свободата да разгледат онлайн къмпинга и къмпинг местата, да изберат най-доброто място, да резервираи и платят онлайн. С две думи – контактът с персонала е минимизиран.

 

„Отделно от къмпинга, трите глемпинг къщи – Вагонът Royal Suite, Къщата на Баба Яга и Землянката на хобитите, са реализация на нашите фантазии“, споделя още Антон Кьосев. Те са уникални и са за търсачите на различното, на нестандартното настаняване и преживяването в него. Той е особено горд с Вагона от Ориент експрес и управлението на всичките му опции с гласов контрол – пускането на леглото, управлението на телевизора, осветлението, щорите.

Идеята за градският къмпинг безспорна е оригинална и нетрадиционна.

Но освен кв. Коматево, пловдивчани и жители на областта са привлечени от селата на община „Родопи“.

Както подходящи за бизнес, като Браниполе, Ягодово и Първенец, желанието за жилищно строителство в Марково и Белащица смайва дори местните, които се изумяват на нескончаемия строеж на къщи в селата.

Спокойствието и уединението извън големия град привлича инвеститори, които се насочват и към хотелиерство, винен туризъм, а защо не и двете?

Засилената посещаемост на Парк и Спа хотел Марково, както и активната дейност на Вила Юстина, доказват големия туристически потенциал на община „Родопи“.

Атрактивността на селата- тяхната подходяща топография, интересна история, културни мероприятия и традиционното лозарство и винарство, разбира се, всичко това в близост до един от най- древните градове в Европа, ги превръщат в подходящо място за обособяване и развиване на този тип „градски“ къмпинг.

Бидейки в подножието на Родопа планина, Брестник, Белащица, Марково, Първенец, Брестовица и Устина осигуряват чист въздух, красиви гледки към Пловдив и в същото време близост на иглолистни и широколистни гори, подходящи за разходки до реки, водопади, планински параклиси и хижи.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here