ПЪРВЕНЕЦ СИ ТИ! Анкета на деня: Кой е най-належащият проблем в Първенец?

0
567

Село Първенец е разположено на стратегическо място – покрай река Върлищица, само на десетина километра южно от Пловдив и граничи с Марково, Брестовица, Храбрино и Пловдив.

Село Първенец има богата история. От античността, през средновековието и най-вече Възраждането, когато в селото има оживена стопанска и духовна дейност.

Селото е неразривно свързано и с най-българското дело – Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Днес жителите на Първенец се адаптират към новите предизвикателства в България и в света, а читалището и училището неизменно се грижат за духовния и културен живот в този край, богат на история и традиции.

Празникът на селото, на който се прави и традиционният събор, е на 21 май, празник на „Св. Св. Константин и Елена“.

На почит е празника Сирни заговезни. В навечерието на Сирни Заговезни по традиция читалището организира бал с маски.Денят се чества с карнавално шествие и конкурс за най-оригинален карнавален костюм и маска \индивидуално и групово участие\ и фолклорна програма.

Ние от “Родопи-инфо“ решихме да направим кратка анкета, в която вие, жителите на Първенец, да оцените свършеното за последните години във вашето населеното място.

Идеята ни е вие да влезете в ролята си на работодатели на управниците и заедно да определите най-големите им успехи и неуспехи.

И тъй като мислим, че жителите трябва да участват в решаването как ще изглежда и ще се развива тяхното населено място, ви приканваме да посочите и най-големите проблеми, които трябва да бъдат решени на местно ниво.

Последвайте линка, за да се включите в анкетата:

www.dopitvane.bg/selo-parvenec/

Споделете тази анкета с ваши близки, приятели и познати, за да може повече хора да се включат в нея.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here