Първа изява на „Памет и бъдеще“ по случай 115 години от обявяването на Независимостта на България

0
439
Дружество „Памет и бъдеще“ взе участие в събитие организирано по случай 115 години от обявяването на Независимостта на България.
Мероприятието се състоеше в пътуване с влак, теглен от парен локомотив с маршрут София-Мездра и обратно. За цялото пътуване София-Мездра бяха използвани 8 тона въглища.
На всяка ж.п гара бе прочитан манифеста за независимостта от цар Фердинанд и министър председателя Александър Малинов, пред голямо множество ентусиазирани граждани.
На събитието бе пресъздаден образът на патриархът на българската литература Иван Вазов. В този ден също така се навършват и 102 години от неговата кончина.
Маршрута на парния вклак бе през Искърското дефиле, където дядо Вазов е написал едни от най-хубавите си произведения.

Българските държавни железници (БДЖ) пуснаха три атракционни влака по повод на 135-ата годишнина от основаването на БДЖ и 115 години от обявяването на Независимостта на България.

Единият ретро влак, теглен от парен локомотив, пътуваше по направлението София – Мездра – София на 22 септември, а другите два се движиха на 23 септември. Единият е по направлението Горна Оряховица – Трявна – Горна Оряховица, а другият – София – Банкя – София.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here